Hlavní obsah

Drsné pády ze sedla! V Austrálii zemřely dvě jezdkyně

V Austrálii tento týden tragicky zemřela už druhá dostihové jezdkyně. Šéf Australské dostihové rady nicméně tvrdí, že bezpečnostní standardy na závodištích jsou v zemi lepší než kdykoli dříve.

Smrt jezdkyně

 
Článek
Fotogalerie

První fatální nehoda se stala v pondělí, kdy po po pádu z koně během tréninkové jízdy v Rockhamptonu zemřela šestadvacetiletá Carly-Mae Pyeová. Druhá tragédie se odehrála ve středu přímo v dostihu, v němž se stal osudným pád z koně devatenáctileté žákyni Caitlin Forrestové v Adelaide. Ocitla se v hromadné kolizi u hrazení. Do střetu se v rovinovém klání dostali hned čtyři koně. Jezdkyně byla doslova ušlapána.

Šéf Australské dostihové rady Peter McGauran dnes uvedl, že stále pokračuje snaha o maximální vylepšení bezpečnosti na dostihových drahách, nicméně podle něj je sport mnohem bezpečnější než v minulých letech

V Austrálii se provozují především rovinové dostihy. Překážkové, které se v posledních dnech po Velké pardubické dostaly na přetřes i u nás, byly u protinožců v minulosti terčem ostré kritiky a mnohdy došlo i na zákazy.

"Bezpečnost je lepší než kdykoli dřív, ale s rychle běhajícími koni, kteří váží 500 až 600 kilogramů, jsou žokejové prostě stále v ohrožení," uvedl McGauran.

Černý dostihový týden podtrhla smrt sedmnáctiletého rodáka z Panamy Juana Saeze v USA.

Reklama

Související témata: