Hlavní obsah

VIDEO: Pilot Šonka chce na poslední pokus získat pódiové umístění

Spielberg

Poslední šanci splnit si předsezónní cíl má český pilot seriálu Red Bull Air Race Martin Šonka. Se svým leteckým speciálem se jediný český účastník elitní kategorie pokusí probojovat mezi první tři na rakouském Red Bull Ringu. Zajímavý bude také boj o celkové vítězství, po kterém pošilhávají tři piloti.

Šonka prolétá tratí na Red Bull RinguVideo: Red Bull

 
Článek
Fotogalerie

Šonka měl v minulém závodě v Las Vegas pořádnou smůlu. V závodě byl jeho čas průběžně nejrychlejší, pak bylo ale klání zrušeno pro silný vítr a za konečné se použily kvalifikační časy, v nichž byl český pilot osmý.

Zaútočit na vytoužené umístění mezi prvními třemi tak Šonka hodlá ve Spielbergu. „Je to krásné místo, i když je trať celkem náročná. Je zvláštní, jak jde nahoru a dolů, ale právě to se mi líbí," říká Šonka. „Samozřejmě věřím tomu, že mohu závod vyhrát, ale je zde jedenáct dalších pilotů, kteří uvažují naprosto stejně jako já," dodal.

O celkové vítězství v seriálu si to v závěrečném závodě rozdají ještě tři piloti - Angličani Nigel Lamp a Paul Bonhome a Rakušan Hannes Arch, jenž bude moci využít domácího prostředí. V místě, kde se ještě nedávno proháněly vozy formule 1, je na nedělní závod již téměř vyprodáno. Kvalifikace je na programu v sobotu.

Zajímavé bude sledovat i kategorii Challenger Cup, kde se do závěrečného finálového závodu probojoval Petr Kopfstein a má tak šanci pohár nováčků vyhrát.

Reklama

Související témata: