Hlavní obsah

Díky za tu porážku! Krpálkovi finálová prohra dodala motivaci do tréninku

Praha

I porážka může stát na začátku cesty třeba až za olympijským zlatem. Když Lukáš Krpálek přijel z Evropských her, které byly pro judisty zároveň kontinentálním šampionátem, měl o motivaci postaráno. „Dobře, že prohra přišla právě tam. Přijel jsem z Baku a hned se do toho vrhnul. Chci natrénovat o to víc a připravit se na další soutěž,“ hlásí úřadující mistr světa v kategorii do 100 kilogramů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

A to jeho vystoupení v ázerbájdžánské metropoli rozhodně nebylo žádným výbuchem. Jenže v souboji o zlato podlehl svému neoblíbenému soupeři Henku Grolovi a po dvou evropských zlatech tentokrát bral „jen“ stříbro.

Grola chce potkat znovu

A v Krpálkovi hned doutnala touha po odplatě. „S Grolem bych se určitě chtěl prát znova. Prohrál jsem s ním hodněkrát, příště už bych snad neměl, i když je to nepříjemný soupeř,“ říká o nizozemském sokovi.

Příležitost k vendetě by mohl dostat za tři týdny na světovém šampionátu v kazašské Astaně nebo ještě lépe za rok v Riu.

„Pomalinku cítím, že olympiáda se blíží, i když ten rok bude hodně dlouhý. Ale všechno už směřuju k Riu, tam přijde ta nejdůležitější soutěž,“ říká s vědomím, že olympijské zlato je posledním velkým úspěchem, jenž mu chybí ve sbírce. Při své premiéře pod pěti kruhy v Londýně skončil ve čtvrtfinále.

V Riu už se vyzná

Rio pro čtyřiadvacetiletého judistu není neznámou, v Brazílii vybojoval před třemi lety světový bronz. „Nemám problémy, když někam jedu a peru se tam poprvé, ale určitě je příjemnější, když zamířím někam, kde už jsem byl,“ těší se.

Na dějiště olympiády má navíc krásné vzpomínky spojené nejen se souboji na tatami. „Byli jsme u sochy Ježíše, podívali se na pláž Copacabana, všechno se mi líbilo. A kriminalita? Myslím, že už to tam pomalinku zvládají, když jsme tam byli my, nebylo to tak hrozné,“ hlásil Krpálek, byť od metrákového svalovce by se případní násilníci určitě raději drželi dál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články