Hlavní obsah

Boxer Kracík zůstane ve vazbě, vymstilo se mu přátelství s Krejčířem

PRAHA

Úspěšný český profesionální boxer Roman Kracík zřejmě stráví delší dobu v policejní vazbě. Tu už na něj a dalšího rohovníka Dana Macháčka uvalil soudce pro Prahu 9 Jiří Englich a v úterý městský soud v Praze zamítl jejich stížnost proti tomuto rozhodnutí. Oba boxeři čelí obvinění z účasti na zločinném spolčení v souvislosti s kauzou uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře.

Foto: www.step-box.cz

Český boxer Roman Kracík.

Článek

Kracík a Macháček patřili k osobní ochrance Krejčíře, který utekl před zatčením pro podezření z podvodů či půlmiliardového celního úniku, na Seychelské ostrovy. Právě tam jej společně před dvěma týdny navštívili a kontroverzní podnikatel jim měl dát instrukce, co je třeba "zařídit" v ČR. Podle deníku Právo dokonce kontaktovali jednoho z obviněných v jedné z Krejčířových trestních kauz.

Slušný arzenál při zatýkání

Právě z obav před ovlivňováním svědků zadržel oba boxery minulý týden v pátek v Praze policejní Útvar rychlého nasazení. V okamžiku zatčení měli u sebe tři legálně držené a nabité pistole ráže 9 mm, velké americké nože a povolení na brokovnici. Jeden z nich se dokonce při zatýkání pokoušel o odpor.

Také proto byla jejich účasti u soudu pro Prahu 9 přítomna policejní zásahová jednotka a byla zvýšena veškerá bezpečnostní opatření. "Oba obvinění jsou mimořádně tělesně zdatní a prošli speciálním výcvikem v boxu a asijských bojových uměních," potvrdil Právu soudce Englich.

Kvalitní boxerská kariéra

Čtyřiatřicetiletý Roman Kracík je jedním z nejuznávanějších profesionálních boxerů v České republice. Už před devíti lety získal na ME v Bělehradě stříbrnou medaili v kickboxu-fullcontactu, o rok později vybojoval na MS v Miláně zlatou medaili asociace WKA a v roce 1998 byl vyhlášen Evropským šampionem. Několikanásobný mistr republiky v amatérském boxu se vydal před čtyřmi na profesionální dráhu a je držitelem titulu Intercontinental Champion WTBF v těžké váze. V 21 zápasech poznal pouze jedinou porážku.

Reklama