Hlavní obsah

Závadová při netradiční roli herečky necítila chodidla. Venku mrzlo a šaty jí sušili větrákem

Plavci jezdí v zimě rádi trénovat do tepla, přesto nejlepší česká reprezentantka Barbora Závadová doma notně promrzla, když u bazénu v pražském Podolí točila svůj premiérový reklamní spot.

Foto: archiv Barbory Závadové

Česká plavkyně Barbora Závadová.

Článek
Fotogalerie

„Termínem jsem se trefila do nejstudenějšího lednového dne, kdy bylo dost pod nulou. Natáčení ale nešlo odložit, protože se muselo vecpat mezi dvě dlouhá soustředění v cizině," líčí pátá žena z dlouhé polohovky na světovém šampionátu v Kazani.

Šlo o reklamní spot na produkt jednoho z partnerů plavců. „Skočím do vody, udělám pár temp a při dohmatu je záběr na hlívu ústřičnou jako doplněk výživy. Firma podporuje i Petru Kvitovou, ale tu by asi nezaplatili," usmívá se Závadová, která na vlastní kůži poznala při natáčení všechna úskalí práce před kamerou.

„Strávila jsem tam kvůli minutovému spotu prakticky celý den, od devíti od rána do čtyř. Venku pod nulou, voda v bazénu měla 27 stupňů a já do ní skákala šipky z bloku a vylézt z vody v plavkách do toho mrazu byl běs. Ve sprše jsem měla tak zmrzlé nohy, že jsem ani necítila chodidla," líčí.

Záběry se musely zhruba pětkrát opakovat. „Režisér byl na mě hodný, jenže na začátku šotu musely být moje plavky suché, tak jsem neustále stála pod větrákem a potom šlo všechno nanovo. Naštěstí jsem z toho neonemocněla," popisovala trable před kamerou Závadová.

Reklama

Související témata: