Hlavní obsah

Gymnastka zaujala nevídanou sestavou. A salutovala jako Jágr

Fanoušky přivádí k bouřlivým reakcím. Ale není divu. Její cvičení není tak úplně obyčejné. Dokonce lze mluvit o revoluci ve sportovní gymnastice. Možná tento sport americká závodnice Sophina DeJesusová posouvá trošku někam jinam.

Sestava americké gymnastky Sophiny DeJesusové

 
Článek

Americká gymnastka Sophina DeJesusová

Salta a další známé prvky v jejích sestavách pochopitelně nechybí. Ale k tomu přidává novou dimenzi. Třeba i vyloženě taneční. Nebojí se použít všech prostředků, jak se dostat pod kůži fandům. Vyzývavě se nakrucuje před arbitry.

Dokáže dokonale zapojit všechny křivky, které se jí oproti počátkům kariéry poněkud zaoblily. Září nejen při prostných při cvičení, které pro mnohé může být nudou. Sestavu zakončila salutováním, tak, jako kdysi Jaromír Jágr oslavoval gól. I tohle je parádní trefa. Zámořská média jsou z jejího výkonu nadšena.

„Hodně mi pomohla sestra Savannah, je skvělá tanečnice," poznamenala DeJesusová k choreografii své sestavy.

Na sítích se sestavy jednadvacetileté americké dračice staly středem zájmu. Nadšeným projevům publika při závodech v Utahu podlehli i rozhodčí, 9,925 bodu je velmi slušným hodnocením.

Činovníci a sudí mnohdy ovšem bývají poněkud konzervativní a nepřístupní k novátorství. Nedodala Američanka v soutěži týmů z univerzit v Kalifornii a Utahu strohým saltům a přemetům až moc šťavnatý doprovod? Nebo snad ukázala novou cestu tohoto sportu?

Reklama

Související témata:
Hip hop