Hlavní obsah

Boxer Chládek v olympijské kvalifikaci vypadl, pokračuje Aperjan

Nejlepší český boxer Zdeněk Chládek prohrál svůj druhý duel na olympijském kvalifikačním turnaji v Samsunu a zůstal v kategorii do 69 kg před branami čtvrtfinále. Jako poslední z původní šestice Čechů zůstal v Turecku ve hře v "šedesátce" Hamo Aperjan, jenž se dostal mezi nejlepších osm.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boxer Zdeněk Chládek.

Článek

Olympionika z Londýna Chládka dnes porazil Moldavan Vasilij Bělous. "Je mi líto, ale první mise nedopadla. Ve vyrovnaném utkání, kde mohli zvednout ruku mně, bohužel zvedli soupeři. Budu tuto zkušenost brát jako trénink k druhé světové kvalifikaci, která bude za dva měsíce. Věřím, ze budu ještě lépe připravený a že mám na to splnit si sen a že ke špičce stále patřím," uvedl na facebooku čtvrtfinalista loňského mistrovství Evropy.

Stejně jako Chládek dopadl Vít Král ve váze do 75 kg, jenž nestačil na čtvrtého nasazeného Bohdana Juratonina z Rumunska. Naopak do čtvrtfinále se dostal Aperjan, který měl v prvním kole volno a ve svém prvním zápase zdolal technickým k.o. Violanta Sylejmaniho z Kosova.

Turnaj v Turecku je pro boxery předposlední šancí kvalifikovat se do Ria, tou poslední bude květnové mistrovství světa. Muži v Samsunu potřebují skončit do třetího místa.

Reklama