Hlavní obsah

OBRAZEM: Karneval i kloboučky. Češi ukázali kolekci pro Rio. Jak se vám líbí?

Praha
Aktualizováno

Do startu olympiády v Riu zbývá ještě deset týdnů, nominace v jednotlivých sportech se teprve uzavírají, ale už teď je jasné, že Češi budou v Brazílii opět vidět. Kolekce volnočasového oblečení, která byla dnes slavnostně představena, totiž hraje výraznými barvami v duchu karnevalů tak typických pro Rio.

Češi ukázali kolekci pro RioVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„To je dobře, aspoň budeme vidět a poznáme se v olympijské vesnici už z dálky,“ glosovala kolekci oštěpařka Barbora Špotáková. „Normálně barevné oblečení nepreferuju, ale tohle se mi líbí, evokuje náladu brazilského festivalu,“ pochvalovala si i chodkyně Anežka Drahotová.

Zátopek i na zipu

Právě ona se zhostila spolu s plavcem Janem Mickou role modelů, kteří v pražském obchodním centru kolekci přestavili. Jejím hlavním motivem, jak už bylo dříve odhaleno, je kresba legendárního vytrvalce Emila Zátopka, kterou sám připojoval ke svému podpisu. Připomínkou čtyřnásobného olympijského vítěze je i zip ve tvaru jeho tretry.

Kolekci vytvořil tradiční dodavatel oblečení pro české olympioniky, společnost Alpine Pro, v jejíž prodejnách bude oblečení dostupné.

Zabodují i letos?

Pánská část je laděna do modra, dámská do červena, každá obsahuje dvacet kusů. „V posledních letech česká kolekce boduje u zahraničních médií, která ji řadí mezi nejlepší pětici. Přál bych i této, aby svět zaujala,“ řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

A originální vychytávka kolekce? V Londýně před čtyřmi lety to byly holínky, na zimních hrách v Soči huňatá čepice… Do Ria vyrazí olympionici s pestrobarevnými kloboučky.

Na vývoji kolekce se podíleli i samotní sportovci: vodní slalomář Vavřinec Hradilek, basketbalistka Ilona Burgrová, badmintonista Petr Koukal, kanoista Martin Fuksa a plavkyně Simona Baumrtová.

Líbí se vám česká kolekce pro Rio?
Ano
85,9 %
Ne
14,1 %
Celkem hlasovalo 21737 čtenářů.

Reklama

Související témata: