Hlavní obsah

Krutá Štěpánkova diagnóza: místo Davis Cupu operace páteře

Praha
Aktualizováno

Radek Štěpánek bude chybět českému daviscupovému týmu v úvodním utkání ve Švýcarsku. Dostihla ho krutá diagnóza - vyhřezlá ploténka v dolní části krční páteře. V nadcházejícím týdnu se podrobí operaci. Dvojkou týmu bude Lukáš Rosol.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Tenista Radek Štěpánek (vlevo) a fyzioterapeut Petr Kolář oznámili, že hráč do Švýcarska odcestovat nemůže.

Článek

„Podrobná vyšetření potvrdila, že se jedná o vyhřezlou ploténku krční páteře. Zvažovali jsme konzervativní léčbu a rehabilitace s tím, že by Radek do Švýcarska jel. Vzhledem k potížím, kdy Radek přestával cítit pravou ruku, jsme se nakonec rozhodli pro radikální řešení operací," řekl profesor Pavel Kolář, který o české tenisty pečuje. „Nikdy nelze říci, jaký bude vývoj, ale pokud půjde vše bez komplikací, mohl by Štěpánek začít po čtrnácti dnech s tréninkem, tedy běháním a jízdou na kole. Do plné zátěže by se mohl vrátit tak za šest týdnů," dodal.

Bolesti se stupňovaly

Štěpánek přišel na letiště hodně skleslý, pravou ruku si přidržoval. „Problémy se objevily už na turnaji v Sydney. Ještě jsem to nějak zvládl a dokonce vyhrával, protože jsem měl hodně natrénováno a byl jsem dobře připravený. Řekl bych, že nikdy jsem na tom nebyl před Austrálií lépe," popsal svoje peripetie Radek Štěpánek.

„Po návratu z Melbourne jsem si myslel, že problémy ustoupí, ale bylo to den ze dne horší. Je mi to strašně líto, chtěl jsem pokračovat tam, kde jsme loni přestali, když jsme vyhráli Davis Cup. Zdraví mám ale jenom jedno a už jsem měl necitlivou pravou ruku. Museli jsme to řešit," říkal smutným hlasem.

Návrat? Až bude stoprocentně fit

„Podobný problém jsem měl už v roce 2006, ale tenkrát jsme to nechali zajít hodně daleko, a pak jsem půl roku nehrál. Teď se chci dát do pořádku. Nekladu si cíl, jestli se vrátím na kurty v Miami, Indiana Walles nebo v Monte Carlu. Vrátím se, až budu stoprocentně fit a připravený," zdůraznila opora české daviscupové reprezentace.

„Plně věřím profesoru Kolářovi, takže udělám všechno, co mi řekne. Věřím, že všechno půjde bez problémů. Určitě přijdu o fyzickou kondici, ale když budu moci po čtrnácti dnech běhat a jezdit na kole, začnu na ní hned pracovat. Postupně se jistě dostaví to ostatní," přál si.

Štěpánek věří, že i bez něho tým přes Švýcary postoupí do druhého kola. „Chybí jim Federer. Kluci to zvládnou, budu jim držet palce na dálku," pravil přesvědčivě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články