Hlavní obsah

VIDEO: Rozesmátá Kvitová oslnila na večírku před Wimbledonem. Věří, že zopakuje triumf

Česká tenistka Petra Kvitová se zatím marně snaží navázat na hvězdnou sezónu 2011, v níž atakovala dokonce i trůn světové jedničky. Sráží ji herní i psychická nevyrovnanost, nicméně věří, že by trápení mohla utnout na svém oblíbeném Wimbledonu, který startuje už v pondělí. Ve velmi dobré náladě se ukázala už na slavnostním večírku před startem bojů v All England Clubu, kde se předvedla ve slušivých společenských šatech a s rozzářeným úsměvem.

Rozhovor s Petrou Kvitovou.

 
Článek

Moderátorovi na večírku v Roof Gardens v Kensingtonu  přiznala, že je příjemné setkat se soupeřkami mimo stresující prostředí tenisových areálů a předvést se v jiném než sportovním oblečení. „Vypadáme úplně jinak s make upem  a načesanými vlasy. Pro nás je to speciální vidět se s hráčkami v jiné vizáži," pochvalovala si tenistka z Fulneku.

V šatech to na červeném koberci tuzemské ženské tenisové jedničce rozhodně slušelo, což s vtipem ocenil i moderátor. „Kdyby náhodou za tebou přišel na večírku nějaký kluk a prosil o číslo, tak mu ho nedávej. Dej mi vědět a já ho odkopnu, ok?" rozesmál wimbledonskou šampiónku.

Kvitová: Doufám, že zopakuji rok 2011

Na přetřes pochopitelně přišla i otázka, zda se Kvitová cítí na to, zopakovat ve Wimbledonu svůj dva roky starý triumf. „Doufám, že se to může znovu podařit. Nemám zatím moc dobrou sezónu, ale věřím, že tráva je pro mě jedinečný povrch, pro mě vůbec nejoblíbenější.  Z roku 2011 mám na něj skvělé vzpomínky. Musím věřit, že znovu předvedu své maximum," odpověděla třiadvacetiletá hráčka.

Loni se na travnatém grandslamovém turnaji probila do čtvrtfinále, kde ztroskotala na Sereně Williamsové (3:6, 5:7). Získat zpět ztracené sebevědomí chtěla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy už na přípravném travnatém turnaji v Eastbourne, kde však vypadla ve druhém kole s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

S přípravou na jeden z vrcholů sezóny je však česká reprezentantka spokojená: „Trénovala jsem celkem tvrdě. Zahrála jsem si i na turnaji v Eastbourne. Teď už se ale těším na utkání ve Wimbledonu."

Aktuálně osmá hráčka světa se před Wimbledonem nechce nechat ničím vyvést z koncentrace. To však poté, co se na veřejnost dostaly zprávy o tom, že si začala milostný vztah s Radkem Štěpánkem, jenž se rozvádí s bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou, není úplně snadné.

"Wimbledon je pro mě nejdůležitější turnaj roku, kde bych po svém předloňském triumfu ráda letos předvedla co nejlepší výkon a odehrála co nejvíc zápasů. K tomu potřebuji i co největší klid. Proto, prosím, o respektování mé prosby, že do skončení turnaje nebudu jakkoli komentovat své soukromí a odpovídat na otázky, které se ho týkají," vzkázala médiím ve svém čtvrtečním prohlášení.

Reklama

Související témata: