Hlavní obsah

Williamsová a Šarapovová se utkají poprvé od slovní potyčky

Brisbane

Semifinále turnaje v Brisbane napíše další kapitolu souboje mezi Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou. Tenisová rivalita mezi nimi se vloni před Wimbledonem rozšířila i do soukromí, když si obě hráčky vyměnily jízlivé poznámky o svých milostných vztazích. Od té doby se na kurtu nepotkaly.

Foto: Jason Reed, Reuters

Ruská tenistka Maria Šarapovová posílá polibky publiku.

Článek

Obhájkyně titulu Williamsová ve čtvrtfinále hladce vyřadila devátou nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou dvakrát 6:3, přičemž v úvodní sadě neztratila při svém podání ani jeden fiftýn. Šarapovová, jež se na kurty vrací po zranění ramena, bojovala s vítězkou z roku 2012 Kaiou Kanepiovou z Estonska více než dvě hodiny a nakonec zvítězila 4:6, 6:3, 6:2.

Ve vzájemných zápasech má jasně navrch dvaatřicetiletá Američanka, která bilanci vede 14:2. Proti Šarapovové navíc třináct zápasů v řadě od Australian Open 2005 neprohrála. Naposledy o šest let mladší Rusku porazila vloni ve finále Roland Garros.

Zatímco Šarapovová pak odehrála po brzkém vyřazení ve Wimbledonu už jen jeden zápas, Williamsová vloni zářila. Vyhrála 78 z 82 utkání a do sbírky přidala 11 titulů.

V posledních týdnech se obě hráčky pokusily zmírnit napětí, které mezi nimi panuje, jejich vztah je ale nadále chladný. "Je to těžké být nejlepší kamarádky, když jste tak soutěživí," prohlásila Williamsová.

Vyčistit vzduch se pokusila i Šarapovová, která na otázku, jak by nyní popsala jejich rivalitu, odpověděla: "Myslím, že musím párkrát vyhrát, abychom tomu mohli říkat rivalita."

Ruska uznala, že na kurtu má Williamsová navrch. "Zatím jsem proti ní moc úspěchů neměla. Ale je to první turnaj v roce. Přijela jsem, abych odehrála co nejvíc zápasů, a samozřejmě chci hrát proti těm nejlepším," dodala.

Reklama