Hlavní obsah

Kvitová chce dobýt prokleté americké betony

Marek BurkertSport.czPrávo

Od svého druhého wimbledonského triumfu zatím Petra Kvitová nehrála jediný zápas a herní pauza se protáhne na celý měsíc. Čtvrtá tenistka světa ale nezahálí, připravuje se v Prostějově na tvrdém povrchu a k tomu piluje kondici pod dohledem nového kouče Branislava Bundzika.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petra Kvitová na snímku se svým manažerem Miroslavem Černoškem.

Článek

Drezura třicetiletého Slováka, který se stal nástupcem Marka Všetíčka, se jí bude hodit. Beton, to rozhodně není nejoblíbenější povrch vítězky z wimbledonské trávy. „Odskoky jsou vyšší, výměny delší, musím tomu přizpůsobit i pohyb," přemítala Kvitová.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka si také upravila program. „Odhlásila jsem se ze Stanfordu, takže začínám až v srpnu v Montrealu, pak hraju v Cincinnati, v New Havenu a na US Open," potvrdila Kvitová.

Americká tour dlouhodobě patří k jejím nejméně oblíbeným částem sezóny. „Ameriku nemám moc ráda. Nikdy se mi tam úplně nedařilo a navíc jsem měla potíže s astmatem. Letos bych to chtěla prolomit," doufá nejlepší česká tenistka.

Před dvěma lety však předvedla, že i na betonech dokáže zahrát. „Jsem pyšný, že jsem Čech," jásal hokejista Jakub Voráček, jenž naživo sledoval montrealský triumf Kvitové, která pak vyhrála i turnaj v New Havenu.

Kvitovou však stresovala zejména zkušenost z roku 2011. Tehdy jako čerstvá vítězka z All England Clubu podlehla v úvodním kole US Open 48. hráčce světa Rumunce Dulgheruové 6:7, 3:6. „Tuhle zkušenost bych už nerada opakovala," vyhlásila Kvitová.

Co čeká Kvitovou v Americe:
Rogers Cup v Montrealu (4. - 10. srpna) - vítězství 2012
Western & Southern Open v Cincinnati (11. - 17. srpna) - semifinále 2012
Connecticut Open v New Havenu (17. - 23. srpna) - vítězství 2012
US Open v New Yorku (25. srpna - 7. září) - 4. kolo 2009 a 2012
Pozn.: Za pomlčkou jsou nejlepší výsledky, které česká jednička na turnajích uhrála.

Reklama

Související témata: