Hlavní obsah

Šafářová - Babosová 6:4, 7:5Šafářová jde na US Open dál. Štěpánek neuhrál ani set, končí i další tři Češi

Aktualizováno

Lucie Šafářová postoupila v pondělí na grandslamovém US Open jako jediná z českých tenistů do druhého kola. Na dvorcích ve Flushing Meadows porazila Maďarku Timeu Babosovou 6:4 a 7:5. Dalším čtyřem českým zástupcům se nedařilo. Osmifinalistka letošního Wimbledonu Tereza Smitková podlehla Portoričance Monice Puigové 6:3, 3:6, 3:6, Kristýna Plíšková pak Rumunce Alexandře Dulgheruové 3:6 a 4:6. Turnaj ve dvouhře skončil i pro zkušeného Radka Štěpánka, jenž překvapivě nestačil na kvalifikanta Matthiase Bachingera. Se sedmadvacetiletým Němcem prohrál 3:6, 2:6, 2:6. Dohrál i Jiří Veselý, který vypadl s favorizovaným Švýcarem Stanislasem Wawrinkou po setech 2:6, 6:7 a 6:7.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová porazila v prvním kole US Open Maďarku Timeu Babosovou.

Článek
Fotogalerie

Šafářová, která je na posledním grandslamovém turnaji čtrnáctou nasazenou, vzala za stavu 3:3 Babosové podání a o zisk prvního setu se už nenechala připravit.

Ve druhé sadě měla česká fedcupová reprezentantka za stavu 5:4 hned tři mečboly, jenže žádný z nich nedokázala proměnit a o podání nakonec přišla. Následující dva gamy ale vyhrála a za hodinu a 45 minut se radovala z účasti ve druhém kole, kde narazí na Čeng Saj-saj. Dvacetiletá Číňanka, které patří na žebříčku WTA 147. místo, vyřadila v prvním kole Švýcarku Stefanii Vögeleovou 1:6, 6:2 a 6:2.

Štěpánek vypadl v New Yorku znovu v prvním kole

Devatenáctileté Tereze Smitkové se premiéra na US Open nepovedla. Nad Puigovou sice vyhrála první set, další dvě sady však patřily její soupeřce. Do dalšího kola se nepodívá ani Kristýna Plíšková, Rumunce Dulgheruové podlehla za hodinu a půl 3:6, 4:6.

Potřetí v řadě a počtvrté za uplynulých pět let vypadl Radek Štěpánek na US Open již v prvním kole. Rodák z Karviné prohrál s Matthiasem Bachingerem hladce ve třech setech.

Neuspěl ani Jiří Veselý. Šampiónovi lednového Australian Open Wawrinkovi sice ve druhé i třetí sadě statečně vzdoroval, z centrkurtu ale nakonec odešel smutný.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 38,251 miliónu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Bachinger (Něm.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 6:2, 6:2
Wawrinka (3-Švýc.) - Veselý (ČR) 6:2, 7:6 (8:6), 7:6 (7:3)
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (14-ČR) - Babosová (Maď.) 6:4, 7:5
Puigová (Portor.) - Smitková (ČR) 3:6, 6:3, 6:3
Dulgheruová (Rum.) - Kr. Plíšková 6:3, 6:4
Další pondělní výsledky 1. kola najdete zde.

Reklama

Související témata: