Hlavní obsah

Vaidišová se vrací na kurty. Bude hrát turnaj v Novém Mexiku

Praha
Aktualizováno

Nicole Vaidišová chystá na podzim podle všeho comeback na kurty. Někdejší světová sedmička se vrátí k tenisu na turnaji ITF v Albuquerque v Novém Mexiku, který začíná v půlce září. Její agent Van Lindonk deníku Sport potvrdil, že divokou kartu pořadatelů přijala.

Foto: PRÁVO

Nicole Vaidišová

Článek

Dvojnásobná grandslamová semifinalistka už nějakou dobu napínala veřejnost. Na twitteru Ivety Melzerové (Benešové) se před rokem objevila fotografie, kde společně s Vaidišovou pózují ve cvičebních úborech. „Je čas dostat se zase do kondice. Pro obě z nás. Tenis přijde na řadu později," připsala k fotce Melzerová.

Ona sama po sňatku s rakouským tenistou vypadla z tempa, doléčovala zranění a po neúspěšném návratu se vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře rozhodla v jednatřiceti ukončit kariéru. Jenže Vaidišová je nyní ve stejném věku jako třeba pátá tenistka světa Agnieszka Radwaňská. Pokud se skutečně vrátí, může být před ní ještě několik "produktivních" let.

Norimberská rodačka odehrála poslední turnaj v roce 2010, v němž se také vdala za Radka Štěpánka. Jenže manželství po třech letech ztroskotalo a kolem bývalé hráčky, jíž mnozí prorokovali tu nejzářivější budoucnost, se rozvířila řada spekulací. „Já vždycky říkal, že se Nicole ještě vrátí, takže by mě to vůbec nepřekvapilo," tvrdil někdejší fedcupový kapitán Jan Kukal.

Hráčka sama ale s médii prakticky nekomunikuje, na sociální síti však zveřejnila krátké video z tréninku v pražských Záběhlicích, kde se chystala pod dohledem svého nevlastního otce a bývalého kouče Aleše Kodata, který ji před lety dostal na špici.

Váhavý přístup

„V posledních týdnech můžu konečně podávat s menší bolestí, než v předchozích třech letech. Jsem šťastná, že na sobě vidím pokrok poté, co jsem si v posledních letech opakovaně procházela sérií operací a rehabilitací. Je to momentálně jen krok, ale konečně jsem zase trochu blíž," oznámila Vaidišová.

Který turnaj by nechtěl věnovat divokou kartu hráčce, jež figurovala v Top 10, vyhrála šest turnajů WTA a momentálně usiluje o comeback?

Reklama