Hlavní obsah

Federer v Austrálii nakrmil divoké delfíny a věří, že mu v sezóně přinesou štěstí

Brisbane

S výrazným časovým předstihem přijel švýcarský tenista Roger Federer do Austrálie, kde 19. ledna startuje úvodní grandslamový turnaj sezóny Australian Open. Třiatřicetiletý rodák z Basileje vynechal prestižní turnaj v Dauhá a před slavným turnajem v Melbourne se představí jen na menším turnaji v Brisbane. Poblíž tohoto města nakrmil divoké delfíny a věří, že mu právě oni na Australian Open i v dalším průběhu sezóny přinesou štěstí.

Roger Federer nakrmil v Austrálii delfíny Video: Reuters

 
Článek

Jeden z nejslavnějších tenistů historie přicestoval do Austrálie s celou rodinou - manželkou Mirkou i dvojčaty chlapci Leem a Lennym a dvojčaty dívkami Mylou a Charlenou. V úterý všichni Rogera doprovázeli na ostrov Tangalooma ležící u východního pobřeží Austrálie, kde s pomocí místních nakrmil několik divokých delfínů.

„Možnost krmit divoké delfíny je podle mě výjimečná. Je příjemné sžívat se se zvířaty. Moje děti je milují - je to něco jiného a já doufám, že mi delfíni v tomto roce přinesou štěstí," přeje si druhý hráč světového žebříčku.

Ještě jednou vyhrát Wimbledon, přeje si

Federer Australian Open vyhrál již čtyřikrát, přesto si brousí zuby na pátý titul. „Moc rád bych letos Australian Open vyhrál. Přiblížilo by mě to postu světové jedničky, navíc bych rád vybojoval ještě další Grand Slam. Pokud by to bylo možné, rád bych ještě aspoň jednou vyhrál Wimbledon. A když ne letos, tak budu snít o dalších letech. Hlavně chci zůstat zdravý, hrát dobrý tenis a bavit se vlastní hrou," vyznal se Federer, který na svém oblíbeném Wimbledonu vyhrál již sedmkrát.

Před začátkem startující sezóny si věří. Optimismus do žil mu vlévá i dobrá forma na konci loňského roku. „Domnívám se, že mohu odehrát další úspěšnou sezónu. V té minulé jsem byl v posledních šesti měsících silný a nemám důvod vyhlížet tu nadcházející s negativními pocity. Ale co vím, tak podobně dobře na tom jsou i další hráči - Rafa je zpět a znovu ve hře," řekl Federer, který v té době ještě nevěděl, že Nadalovi se návrat na kurty příliš nezdařil. Španěl v prvním kole v Dauhá podlehl Němci Michaelu Berrerovi.

Reklama

Související témata: