Hlavní obsah

Djokovič - Berdych 7:5, 4:6, 6:3Berdych sebral Djokovičovi set, titul v Monte Carlu ale získal favorizovaný Srb

Monte Carlo
Aktualizováno

Rotterdam, Dauhá a v neděli i Monte Carlo. Ani třetí letošní finále Tomáš Berdych v titul neproměnil, na turnaji Masters v Monte Carlu podlehl světové jedničce Novaku Djokovičovi 5:7, 6:4, 3:6. Byla to už šestá porážka se srbským hráčem v řadě, naposledy nad ním Berdych zvítězil před dvěma lety v Římě.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Tomáš Berdych během finále v Monte Carlu.

Článek
Fotogalerie

Pro českého tenistu číslo jedna to bylo čtvrté finále na turnaji kategorie Masters v kariéře a vstup do něj nemohl mít český tenista lepší. Hned v prvním gamu vzal Djokovičovi podání, vzápětí brejk potvrdil a vedl 2:0, poté i 3:1. Jenže poté Berdych začal produkovat nevynucené chyby, prohrál čtyři hry za sebou a úvodní set nakonec ztratil v poměru 5:7.

Na začátku druhé sady se na kurt začaly snášet kapky vody, za stavu 3:2 pro srbského tenistu byl zápas kvůli dešti přerušen. Pauza měla na Berdycha blahodárný vliv, duelu začal vládnout a brzy srovnal na 1:1. Jenže rozhodující dějství nezvládl, první hru získal až za stavu 0:4.

Srbský favorit tak dovedl bez potíží zápas do vítězného konce, shrábl prémii pro vítěze ve výši 628 tisíc eur (17 miliónů korun) a prodloužil svoji neporazitelnost na 17 zápasů. Podnik série Masters vyhrál počtvrté v řadě, což se doposud povedlo pouze Rafaelu Nadalovi v roce 2013.

S Djokovičem má Berdych po neděli vysoce nepříznivou bilanci 2:19. A zatím stále čeká i na první letošní titul, jímž by ve své sbírce úspěchů načal druhou desítku.

Monte Carlo (antuka, dotace 3 288 530 eur)
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 7:5, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bolelli, Fognini (It.) 7:6 (7:3), 6:1.
Bogotá (antuka, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Pereiraová (Braz.) - Švedovová (5-Kaz.) 7:6 (7:2), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Goncalvesová, Haddadová (Braz.) - Falconiová, Rogersová (USA) 6:3, 3:6, 10:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články