Hlavní obsah

Šafářová - Stephensová 3:6, 6:3, 6:1Šafářová pomstila Strýcovou, v Londýně si zahraje osmifinále!

Aktualizováno

Lucie Šafářová zvládla v All England Clubu další třísetový zápas. Po vítězství nad Američankou Alison Riskeovou dokázala česká tenistka zdolat ve třetím kole i její krajanku Sloane Stephensovou 3:6, 6:3 a 6:1. Světová šestka tak pronikla na grandslamovém Wimbledonu do osmifinále, kde se utká s přemožitelkou Karolíny Plíškové Coco Vandewegheovou z USA.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z postupu do osmifinále Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Šafářová porazila Stephensovou loni v Dubaji na tvrdém povrchu ve dvou setech a na tento triumf chtěla navázat i na trávě v Londýně. Druhé vzájemné výhry se dočkala, stejně jako v prvním kole s Riskeovou však musela duel otáčet.

Dvaadvacetiletá Stephensová dobře podávala, v první sadě se dopustila pouze dvou nevynucených chyb a v šestém gamu využila nabídnuté příležitosti. Šafářová dvakrát chybovala, když nejprve poslala míček za základní čáru a v následující výměně do sítě. Stephensová měla k dispozici tři brejkboly a hned ten první využila.

Stephensová, která si před dvěma lety zahrála v Londýně čtvrtfinále, se už o zisk první sady nenechala připravit a za 28 minut ji ovládla 6.3.

Ve třetím setu dominovala

Velmi důležitý okamžik přišel za stavu 1:1. Stephensová si při podání české tenistky vytvořila brejkbol, jenže Šafářová ho bravurně odvrátila. Američanka doběhla kraťas a brněnskou rodačku přelobovala, ta ale míček ještě stihla a soupeřku na síti parádně křížně prohodila.

Od této chvíle nastal zlom. Šafářová zpřesnila údery, v další hře si vypracovala brejkbol, který dokázala využít. Stephensová začala chybovat, Šafářová se naopak rozjela. Výrazně zlepšila úspěšnost prvního servisu, na kurtu byla agresivní a druhý set opanovala 6:3.

A skvělý vstup měla i do třetí rozhodující sady. Hned na úvod uzmula soupeřce podání, navíc čistou hrou. Finalistka letošního French Open vzápětí brejk potvrdila a zápas už nepustila.

České hráčce narostlo sebevědomí, za stavu 3:1 opět prolomila Stephensové servis a utkání již bez potíží dovedla do úspěšného konce. Šafářová tak pomstila Barboru Strýcovou, která v úvodním kole právě Stephensové ve dvou setech podlehla. V boji o čtvrtfinále narazí na Vandewegheovou (47. na žebříčku WTA), s níž se dosud nestřetla.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 miliónu liber):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (6-ČR) - Stephensová (USA) 3:6, 6:3, 6:1
Čtyřhra - 2. kolo:
Krajiceková, Strýcová (14-Niz./ČR) - Duševinová, Martínezová (Rus./Šp.) 6:3, 7:6 (9:7)
Další páteční výsledky Wimbledonu najdete zde.
Porazí Lucie Šafářová v osmifinále Wimbledonu Američanku Coco Vandewegheovou?
Ano
93,9 %
Ne
6,1 %
Celkem hlasovalo 22470 čtenářů.

Reklama