Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Dotáhne Anderson senzaci? Přemožitelka Šafářové jde na Šarapovovou

Světovou jedničku zaskočil. První dva sety ovládl v tie breaku. Třetí i čtvrtý set sice vyhrál Novak Djokovič, přesto má jihoafrický tenista Kevin Anderson stále velkou šanci postarat se o největší senzaci letošního Wimbledonu. Osmifinálový duel, který byl po skončení čtvrtého setu přerušen pro tmu, se bude dohrávat dnes na dvorci číslo jedna od 14 hodin SELČ. V All England Clubu jsou v úterý na programu i všechna čtvrtfinále ženské dvouhry.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Jihoafrický tenista Kevin Anderson je na grandslamovém Wimbledonu blízko senzaci.

Článek

K obrovskému překvapení se v pondělí schylovalo v zápase mezi Djokovičem a Andersonem. Devětadvacetiletý rodák z Johannesburgu vedl nad favorizovaným Srbem už 2:0 na sety. Djokovič se však dokázal vrátit do utkání, když třetí i čtvrtý set vyhrál 6:1 resp. 6:4. Napínavý duel byl poté přerušen kvůli tmě. Jak dopadne dnešní dohrávka?

Osmifinálovou přemožitelku Lucie Šafářové Coco Vandewegheovou čeká v Londýně premiérový boj o semifinále. Americká hráčka narazí na centrkurtu na Rusku Marii Šarapovovou, která na třetím grandslamovém turnaji sezóny triumfovala v roce 2004 a v letošním ročníku nejslavnějšího travnatého turnaje ještě neztratila anis set.

Bývalá světová jednička Běloruska Victoria Azarenková se pokusí zastavit tu současnou - Američanku Serenu Williamsovou. Polka Agnieszka Radwaňská se utká s další Američankou Madison Keysovou a Švýcarka Timea Bacsinszká si zahraje se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 miliónu liber):
Úterní program (začátek 14:00 SELČ):
Centrální dvorec :
Šarapovová (4-Rus.) - Vandewegheová (USA)
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (Běl.)
Kurt č. 1:
dohrávka Djokovič (1-Srb.) - Anderson (14-JAR)
Bacsinszká (15-Švýc.) - Muguruzaová (20-Šp.)
A. Radwaňská (13-Pol.) - Keysová (21-USA)
Postoupí do čtvrtfinále Wimbledonu Novak Djokovič, nebo Kevin Anderson?
Anderson
26,1 %
Djokovič
73,9 %
Celkem hlasovalo 6760 čtenářů.

Reklama

Související témata: