Hlavní obsah

Sprosťák Kyrgios pyká málo. Trest je směšný, zlobí se ponížená Wawrinkova přítelkyně

Za neomalené výroky na kurtu směrem ke Stanu Wawrinkovi a jeho přítelkyni Donně Vekičové mu dodatečně ATP přidala další trest. Prostořeký Australan Nick Kyrgios, jemuž vedení profesionálního okruhu podmíněně uložilo další pokutu 25 000 dolarů a zákaz startu na turnajích ATP po dobu 28 dnů, ale vyvázl podle Vekičové příliš lacino.

Kokkinakis ojel tvoji přítelkyni, procedil Kyrgios.

 
Článek
Fotogalerie

Kyrgios před dvěma týdny na turnaji v Montrealu utrousil v duelu s Wawrinkou hlášku: „Kokkinakis ti ojel přítelkyni. Promiň, kámo, že ti to musím říct." K jeho smůle ji zachytily ruchové mikrofony. Následovala první pokuta od ATP ve výši 10 000 dolarů a všeobecné opovržení ze strany nejlepších hráčů a hráček.

Tento týden vynesla ATP ještě zmíněný dodatečný trest, který je ale jen podmínečný. Australan bude pykat jen v případě, že do 24. února příštího roku dostane pokutu za verbální či fyzické napadení a jeho případné pokuty za jiné prohřešky překročí 5000 dolarů.

A právě v tom vidí mladá chorvatská tenistka a Wawrinkova přítelkyně problém. „Vlastně žádný distanc nedostal. Tohle je prostě směšné. A už se k tomu nehodlám dál vyjadřovat," řekla devatenáctiletá tenistka deníku New York Post.

Reklama

Související témata: