Hlavní obsah

Strýcová se cítí na dvacet. Že jsem řekla sr..? To je na mě docela dobrý slovo, smála se

Praha

Poprvé si Barbora Strýcová zahrála Fed Cup, když jí bylo šestnáct let, na semifinále do Švýcarska odletěla jako čerstvá třicátnice. „Někdy mě tělo bolí a říkám si: Už je to tady. Ale já se cítím na dvacet,“ říká tenistka, která dokáže trápit i ty největší světové hvězdy.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová v plném tréninku.

Článek

Jak se na vašich výkonech promítá práce bývalého Berdychova kouče Tomáše Krupy?

Hodně. Učím se spoustu nových věcí. Hlavně mě to baví. Je dobře, že se i ve třiceti letech můžu každý den zlepšovat.

Slavila jste jubileum?

Měla jsem v sobotu velkou akci v Plzni. S rodinou a přáteli a bylo to moc fajn. U mé tety v hotelu. Máma připravila velikánskou oslavu, sešlo se asi 30 lidí. Všichni, které miluju.

Nějaké speciální dárky se našly?

Bylo jich strašně moc, hlavně spousta kytek. Ale dostala jsem třeba profesionálního robota na pečení buchet, čaje, které mám ráda. Taky řetízek a další věci.

Možná máte teď z českých tenistek nejlepší formu, nemyslíte?

To bych vůbec tak nebrala. Odehrála jsem fajn zápasy v Americe. Hlavně v Indian Wells. Ale Kája (Plíšková) taky hraje výborně. Všechny se snažíme.

Se začátkem roku ale panuje spokojenost, nebo ne?

Já jsem ráda při zemi, protože se všechno může rychle změnit. Nechci nic zakřiknout. Bylo to dobrý. Takže za tři.

Jak vás změnil kouč Krupa?

Můj trenér mě učí, abych do toho víc chodila a trochu šetřila síly. Moje zápasy nejdou pod hodinu a půl a je mi třicet. Takže se učím být agresivnější, využívat sílu soupeře a hrát pestřeji. Možná to dělá i kvůli sobě, aby tam nemusel tak dlouho sedět. Někdy je to těžké, protože je přísný, ale na mě nic jiného neplatí.

Musí na vás hodně používat metodu biče?

Když se pak na něj kouknu a vidím ten jeho přísný pohled, tak vím, že musím být pořád koncentrovaná až do konce zápasu, jinak mám průser. (směje se) Ale vážně. My z něho děláme hrozného přísňáka, ale to není tak pravda. Být na mě přísný na tréninku je nutnost, protože jinak lítám myšlenkami všude možně, jsem nesoustředěná a v hlavě mám blbosti.

Video z Dubaje, kde vám Krupa říká, že přece nejste žádný sr.., se stalo hodně populární. Zápas s Němkou Görgesovou jste po této domluvě neuvěřitelně otočila.

To se sice pořád řeší, ale já tam řekla jenom to sráč, což je na mě docela dobrý slovo (směje se). Tomáš je v tom skvělý, ví, kdy má být přísný a kdy ubrat a říct, že to bude dobré. On tohle hrozně pozná, vidí, jak se cítím. Jsem ženská, hrozně si všechno beru a taky někdy potřebuju slyšet: nevadí, to bude dobrý. I tenkrát mi tím pomohl a vyhrabal mě z krize.

Bylo těžké zase obnovit spolupráci?

My spolupracovali pořád. I když měl Jirku Veselého, tak chodil na moje zápasy. Když spolu skončili, hned jsem se ho ptala. Vzal si pár týdnů na rozmyšlenou a zase jsme do toho šlápli.

Reklama