Hlavní obsah

Finále parkurového Super Cupu družstev vyhrál Madrid in Motion

Aktualizováno

Finále Super Cupu družstev, kterým v Praze vyvrcholil elitní parkurový seriál Global Champions League, ovládl tým Madrid in Motion. Ve dvou kolech jeho tři jezdci nasbírali o šest trestných bodů méně než druhý Valkenswaard United, nizozemský tým ze základny zakladatele a šéfa seriálu Jana Topse. Třetí skončili Paris Panthers. Domácí tým Prague Lions s českými jezdci Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným vypadl už ve čtvrtečním čtvrtfinále.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Parkurová soutěž Global Champions League, finále Super Grand Prix jednotlivců. Jezdec Nicola Philippaerts.

Článek

Madrid in Motion před začátkem Prague PlayOffs nepatřil k favoritům. V dlouhodobé části byl desátý hned za Prague Lions. Jeho jezdcům se ale vydařilo už páteční semifinále, které vyhráli, a skvělou formu potvrdili i v dnešním finále.

V prvním kole, v němž se více chybovalo, nasbírali Nizozemci Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten a Španěl Eduardo Alvarez osm trestných bodů. Dostali se díky tomu do průběžného vedení společně s Valkenswaardem, který měl stejnou bilanci.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Finále Super Grand Prix jednotlivců ovládla v Praze jezdkyně Edwina Topsová-Alexanderová s koněm California.

Michaela Říhová

Ve druhém kole na konto Valkenswaardu přibylo devět trestných bodů. Jezdci madridského týmu, kteří uzavírali finálový program, jeli na jistotu a neshodili žádnou překážku. Každý z nich dostal jen penalizaci jednoho bodu za překročení časového limitu. Za vítězství získal tým odměnu 2,7 milionu eur (takřka 70 milionů korun).

Hned v prvním kole skončil nejlepší tým dlouhodobé části London Knights. Jeho jednička Ben Maher, který vládl i dlouhodobé soutěži jednotlivců, nebude mít na Prahu dobré vzpomínky. V sobotu se mu nevydařilo finále Super Grand Prix, kde skončil po pokaženém prvním kole až pátý, a dnes nedokončil úvodní kolo. Jeho kůň Explosion mu dvakrát odmítl poslušnost před překážkou ve formě zdi s logem jednoho ze sponzorů a to byla konečná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Kellnerová se svým koněm přeskakuje jednu z překážek.

Anna Kellnerová se svým koněm přeskakuje jednu z překážek. Vlastimil Vacek

Druhé finálové kolo jely jen čtyři týmy, protože vedle London Knights první kolo nedokončili ani Montreal Diamonds. Jos Verloooy totiž spadl ze svého Igora, který zabrzdil před poslední překážkou.

Prague PlayOffs se uskuteční v O2 areně i v roce 2019.

Reklama

Související témata: