Hlavní obsah

Synkovi dřinu v Livignu zpestřila dvojka bez

Praha

Intenzívní vysokohorská příprava v italském Livignu, kde dva týdny vesloval na přehradě v nadmořské výšce 1800 metrů a tréninky si zpestřoval výšlapy na horském kole, má být pro skifaře Ondřeje Synka základem pro úspěšnou obhajobu titulu na MS v Amsterdamu.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Při Světových pohárech v Aiguebelette i v Lucernu český veslař prohrál s Drysdalem z Nového Zélandu a právě na srpnovém šampionátu mu chce všechno vrátit. „Mám obrovskou motivaci pro přímý souboj při vrcholu sezóny," říká Synek, jenž tušil, že na tom jeho tradiční rival bude od začátku sezóny dobře. „Při těch svěťácích byl snad ještě lepší, než by se dalo čekat."

Drysdale hlavně ukázal velkou chuť závodit a vyhrávat. „Ale tu mám i já, a tak dělám v přípravě všechno pro to, aby ten klíčový závod dopadl lépe pro mě," vykládá Synek a pobyt v Livignu měl být prvním impulsem, aby se při MS v Nizozemsku karta otočila. „Makám naplno. Drysdale už přes zimu hodně natrénoval, ale určitě není neporazitelný."

Synek si pochvaluje i tréninky s dvojkou bez kormidelníka ve složení Altman, Paroulek. „S klukama jsem seděl v osmě Dukly při Primátorkách a do Itálie pak odjeli jako moji sparingpartneři, ale také v roli náhradníků reprezentační čtyřky bez," vysvětluje.

Je i vděčný za zpestření tréninkové dřiny. „Je dobré při tréninku poměřit síly s lodí, která je objektivně rychlejší. Na druhou stranu bych občas kluky rád i porazil." Strok dvojky bez Kornel Altman na to reaguje: „Trénink s Ondrou je pro každého veslaře hodně inspirující, jeli jsme často na sebe a každý jeho skalp se počítá. Když nám nominace na mistrovství světa nevyšla, tak doufáme, že jemu ta společná příprava pomůže k takové formě, aby bral zlato. My na sobě zlepšení pociťujeme a snad bude šance to v budoucnu využít."

Od začátku srpna se chystá Synek trénovat v Praze na Vltavě, poslední týden před mistrovstvím světa stráví na račickém kanále. „S trenérem Dolečkem jedeme podle osvědčené receptury," přibližuje český skifař.

Reklama