Hlavní obsah

Holubcová prožívá nejhorší sezónu

Karel FeltSport.czPrávo

Na tři roky starý titul mistryně světa na patnáctikilometrové trati devětadvacetiletá Kateřina Holubcová už jen vzpomíná. Místo v páté desítce v pondělním závodě je pro ni krutou prohrou.

Článek

"Tohle je moje nejhorší sezóna. Jde to závod od závodu dolů. Už mě nic nemůže překvapit," konstatovala smutně v cíli. První dvě střelby byly dobré. "Ale na třetím stanovišti vleže jsem si to ,vymalovala´. Tři chyby, to je hrozné. Trochu válo, přenášela jsem proti větru a nepomohlo to. Asi jsem to neměla dělat. Unáhlila jsem se. Navíc jsem cítila únavu, klepaly se mi ruce," smutně krčila rameny.

Startuje na třetí olympiádě, ale takhle si závod nepředstavovala... "Přitom jsem se před startem cítila velice dobře. Beru prášky kvůli štítné žláze, není to úplně ideální, ale v dané situaci jsme měla závod zvládnout lépe. Navíc jsem ho dorazila chybou i na posledním stanovišti, ale dopředu by mě ani čistá položka moc neposunula. Běžela jsem na jistotu, tedy ne naplno, protože tato trať je extrémně těžká a v závěru bych nemusela trefit vůbec nic," hledala marně důvody neúspěchu.

"O tom, že bych vzdala jsem neuvažovala ani v nejmenším. Nejela jsem na olympiádu jako favoritka, spíš jsem chtěla překvapit. Půl sezóny jsem dole. Když padáte po titulu dolů, zjistíte, jak je sláva pomíjivá. Přitom jsem v tréninku udělala maximum. Chybí mi větší dravost. Ale říkám si, že všechno zlé je pro něco dobré a zase bude lépe. Abych udělala lepší výsledek, muselo by se všechno sejít, to znamená udělat maximálně jednu chybu. Třeba se to ještě povede," přála si exmistryně světa.

Reklama