Hlavní obsah

Plní si sen. Osmnáctiletý český gólman přestoupil do Portugalska

Pardubice
Aktualizováno

Urostlý mladík podle odborníků v mnohém připomíná Petra Čecha. Osmnáctiletý brankář Lukáš Horníček se teď každopádně na čtyři roky upsal prestižnímu portugalskému klubu SC Braga, v němž už poslední sezonu hostoval z Pardubic. Částka nebyla zveřejněna, Východočeši však na svém webu zdůrazňují, že jde o největší přestup v historii pardubického fotbalu.

Foto: Sport.cz

Mým klubem je teď Braga! Lukáš Horníček si plní sen.

Článek

Pardubický odchovanec Lukáš Horníček od mládežnických kategorií ukazoval, že patří k velkým talentům. V létě loňského roku sice zasáhl do přípravných zápasů s pardubickým A-týmem, ale krátce poté se odebral do Portugalska.

"Již od Lukášova útlého věku jsme věděli, že je megatalent a jsme rádi, že to už v 18 letech dotáhl do velkého klubu," poukazuje sportovní manažer východočeského klubu Vít Zavřel. "Věříme, že Lukáš má v Portugalsku před sebou velkou budoucnost," dodává Pavel Zíka, předseda představenstva agentury Global Sports, která Horníčka zastupuje.

Gólmanský talent měřící 194 centimetrů dosud v Braze působil v mládežnickém týmu, za A-mužstvo zatím nehrál. Sportingu patří v končící sezoně portugalské ligy čtvrté místo, v roce 2011 došel tým až do finále Evropské ligy.

Český reprezentant se zkušenostmi z mládežnického ME U17 se za Pyrenejemi zalíbil natolik, že se Braga rozhodla uplatnit na něj opci.

Reklama

Související témata: