Hlavní obsah

Po Spartě jdou do karantény i hráči Bohemians a Dukly. Šířila nákazu dívka z večírku?

Praha

Po rezervě fotbalové Sparty míří kvůli koronavirové nákaze do karantény také záložní celky dalších pražských klubů Bohemians 1905 a Dukly. Rezervním a mládežnickým týmům se tak komplikuje příprava na nadcházející sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Do karantény míří i hráči B týmu Bohemians Praha 1905

Článek

„Příprava B týmu Bohemians na blížící se ročník České fotbalové ligy byla preventivně přerušena, neboť v mužstvu evidujeme dvě potvrzené nákazy koronavirem," informují oficiální stránky Bohemians s tím, že nastalá situace se nijak netýká hráčů prvoligového áčka, kteří jsou na dovolené a k přípravě se sejdou až 27. července.

„Béčko tak neodehraje přípravné utkání se Znojmem, které bylo plánováno na tuto sobotu," píše se dále na stránkách.

Podobná situace panuje i v Dukle.

„Přípravu na nový ročník jsme zahájili 8. července. Jeli jsme podle plánu, o víkendu jsme absolvovali přípravný zápas s Táborskem. V týmu U-19 se však objevil nález koronaviru a všechny tři kategorie U17, U18 a U19 zamířily do karantény. Plánovaný turnaj v Blšanech byl odložen," vysvětlil kouč rezervy Dukly Luboš Urban pro server aktuálně.cz.

Ten také uvádí, že nákaza se mezi mladými fotbalisty pravděpodobně rozšířila během večírku v jednom ze známých pražských klubů, kde hráči ze zmiňovaných klubů údajně měli přijít do kontaktu s nakaženou dívkou.

Už v neděli informovala pražská Sparta, že z důvodu výskytu onemocnění covid-19 v týmu Letenští přerušují přípravu na nadcházející ročník ČFL.

„Béčko bude následujících 14 dní z rozhodnutí vedení v karanténě a ruší soustředění v Písku. Dále bude režim B-týmu koordinován se zástupci hygieny," uvedla Sparta na svých oficiálních stránkách.

Reklama

Související témata: