Hlavní obsah

Potvrzeno! Do Teplic míří posila z Itálie

Aktualizováno

Na roční hostování přichází z italského celku Atalanta Bergamo dvacetiletý stoper David Heidenreich. Odchovanec Teplic už na Stínadlech trénoval během koronavirové přestávky a trenérům se tak zalíbil, že si ho hned z třetího týmu Serie A stáhli do svých řad.

Foto: Sport.cz

Potvrzeno. Nadějný fotbalista míří z Atalanty do Teplic na hostování

Článek

Střední obránce David Heidenreich hrál především za Atalanta Primavera a v dorostenecké Lize mistrů, ale několikrát se podíval i na lavičku A týmu. Stoper nastupuje i za reprezentační výběr hráčů do 20 let.

"Jsem hrozně šťastný, že to vyšlo. Těším se znovu na žlutomodrý dres," říká Heidenreich, který má v žákovských týmech mladšího bratra. "Těším se, že budu mít víc času se na něj dívat," říká stoper, který doufá, že bratr půjde v jeho šlépějích a veří, že to může dotáhnout i dál.

Je tady skvělý kádr, říká Heidenreich

Mladý hráč si pochvaluje atmosféru v týmu. "Je tady skvělý kádr, realizační tým i kabina. Už se těším, až znovu vyběhnu do tréninku," říká odchovanec Teplic, který během svého působení v Atalantě stále sledoval výsledky svého bývalého týmu.

Vedení je z posily nadšené

"Jde o velký talent českého fotbalu a věříme, že ten správný krok do dospělého fotbalu udělá v našem týmu," uvedl sportovní ředitel Teplic Štěpán Vachoušek. Novou posilu vychvaluje i Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje. "V Atalantě prokázal svůj obrovský potenciál a klub s nim do budoucna počítá," říká Kolář k tomu, že si český mládežnický reprezentant vysloužil v Atalantě novou smlouvu.

Už dnes by se nová posila Teplic měla představit v přípravném utkání proti Hradci Králové. Brzy si snad připíše i první ligový start. "Hrát ligu byl vždycky jeden z mých osobních cílů a jsem moc rád, že to bude zrovna tady v Teplicích," uvedl.

Reklama