Hlavní obsah

Slavia s Baníkem se perou o Lingra, talent zatím začal s Karvinou

Karviná

Osmnáct hráčů a tři gólmany měl trenér Juraj Jarábek na prvním tréninku v pondělí odpoledne. Fotbalisté Karviné se v kabině sešli po krátkém jedenáctidenním volnu. Přípravu s mužstvem zahájil také objev minulé sezony Ondřej Lingr. Klub ho těžko udrží, eminentní zájem o velký talent mají jak mistrovská Slavia, tak ostravský Baník.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Ondřej Lingr začal letní příprava s Karvinou.

Článek

Lingra si vyhlédl Baník, do hry však výrazně vstoupila Slavia, jejímž nabízeným podmínkám nemůže na domácí scéně nikdo konkurovat. Karviná svůj klenot sotva udrží, ráda by však získala také nějakou hráčskou kompenzaci.

Zatímco nejlepší střelec minulé sezony Ondřej Lingr na prvním tréninku nechyběl, Milan Rundič a Kristi Qose se k týmu připojí do středy. V akci už jsou kapitán Marek Janečka či oba Brazilci Eduardo Santos a Jean Mangabeira.

„Pokusíme se kádr co nejlépe sestavit a udělat všechno, abychom měli lepší start do soutěže než v předchozích dvou sezonách. Začínáme už za tři týdny, je to všechno strašně rychlé," poukazuje trenér Juraj Jarábek na klubovém webu.

Z navrátilců z hostování přivítal Martina Kouřila a Olivera Putyeru. Z béčka si hlavní trenér vytáhl Martina Vlachovského, Marka Bielana a Jakuba Hejdu. Novými tvářemi jsou záložník Jan Šteigl (Prostějov), útočník Roman Haša (naposledy Skalica), záložník Rafael Tavares (naposledy Trnava) a obránce Roman Holiš (Vítkovice). Zatímco u Šteigla a Holiše jde o testy, tak u Hašy s Tavaresem se dolaďují detaily kontraktů.

V Karviné skončilo po sezoně devět fotbalistů. Ve čtrnáctém týmu nedohraného ročníku nejvyšší soutěže nebude pokračovat sedm hostujících hráčů a také Martin Bukata s Vukadinem Vukadinovičem, kterým vypršely smlouvy. Křídelník Adriel D'Avila Ba Loua pak přestoupil do Viktorie Plzeň.

V karvinském dresu už nebude pokračovat ani Jan Moravec, který odešel jako volný hráč do brněnské Zbrojovky. Karvinou opustil také Kire Markoski. Důvodem je nepřehledná a komplikovaná situace ohledně vízové povinnosti kvůli celosvětové pandemii koronaviru. Obě strany se dohodly na ukončení vzájemné spolupráce.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice