Hlavní obsah

Korea - Mexiko 1:2Mexiko po Německu na MS zdolalo i Koreu a je blízko postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Vela (penalta) 0 : 1
66. Hernández 0 : 2
90. Son Hung-min 1 : 2
Záznam online reportáže

Rostov

Fotbalisté Mexika ve druhém utkání na mistrovství světa porazili Jižní Koreu 2:1, ve skupině F navázali na úvodní překvapivé vítězství 1:0 nad obhájci titulu z Německa a mají blízko k postupu do osmifinále. Asijský tým je naopak po druhé prohře na pokraji vyřazení.

Foto: Darren Staples, Reuters

V hlavičkovém souboji Mexičan Javier Hernández (vlevo) a Korejec Kim Jong-kwon.

Článek
Fotogalerie

Mexičané se s předstihem kvalifikují do vyřazovací fáze, pokud Švédsko ve večerním utkání neprohraje s Německem. V tomto případě by zároveň Korea ztratila i teoretickou šanci na postup ze skupiny.

Skóre utkání v Rostově otevřel ve 26. minutě Carlos Vela z penalty, v 66. minutě zvýšil Javier Hernández jubilejní 50. brankou za národní mužstvo. Až těsně před koncem snížil Son Hung-min.

Korejci v úvodu hráli hodně defenzivně a čekali na protiútoky. Po jednom z nich se dostal do slibné šance Son Hung-min, ale dvě střely mu zblokovali obránci a třetí poslal vedle. Hlavičku Ki Song-junga z rohu pak vytáhl nad břevno brankář Ochoa.

První gól ve 26. minutě vstřelili Mexičané. Obránce Čang Hjon-su v pokutovém území zastavil rukou Guardadův centr a druhou penaltu proti Koreji na turnaji bezpečně proměnil Vela.

Jeho spoluhráče Layúna po chvilce v dobré šanci vychytal brankář Čche Hjon-u. Mexické obraně dělal problémy rychlý Son Hung-min. Ofenzivní hráč Tottenhamu ve 38. minutě utekl i stoperovi Morenovi, ale z úhlu už Ochou nepřekonal.

Korejci začali aktivně i druhý poločas, jenže do velkých příležitostí se nedostávali. Ochoa měl starosti jen s pokusem Ki Song-junga, který nadvakrát zastavil. Nebezpečnější Guardadovu ránu na druhé straně výborně zneškodnil Čche Hjon-u. Jeho branku poté těsně přestřelil Vela.

V 66. minutě už se Mexičané dočkali druhého zásahu. Po rychlém brejku Lozano našel Hernándeze, útočník přezdívaný Chicharito si zasekl míč a akci zakončil přízemní střelou. Historicky nejlepší reprezentační střelec se 50. trefy dočkal při 104. startu.

Korejci se vzpamatovali až ve třetí minutě nastavení, kdy Son Hung-min snížil povedenou střelou zpoza šestnáctky. Svěřenci Šin Te-jonga ale už víc nestihli a na mistrovství světa nezvítězili poosmé za sebou.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina F:
Korea - Mexiko 1:2 (0:1)
Branky: 90.+3 Son Hung-min - 26. Vela z pen., 66. Hernández. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Durdevič (všichni Srb.) - Orsato (video, It.). ŽK: Kim Jong-kwon, I Jong, I Sung-u, Čong U-jong (všichni Korea). Diváci: 43 472.
Korea: Čche Hjon-u - I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Kim Min-u (84. Hong-čchol) - Mun Son-min (77. Čong U-jong), Ču Se-čong (64. I Sung-u), Ki Song-jung, I Če-song - Hwang Hi-čchan, Son Hung-min. Trenér: Šin Te-jong.
Mexiko: Ochoa - Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo - Layún, Herrera, Guardado (68. Márquez) - Vela (77. G. Dos Santos), Hernández, Lozano (71. Corona). Trenér: Osorio.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články