Hlavní obsah

Japonsko - Senegal 2:2Senegal dvakrát vedl, ale nakonec s Japonci remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mané 0 : 1
34. Inui 1 : 1
71. Wague 1 : 2
78. Honda 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Senegalu ve druhém zápase na mistrovství světa s Japonskem dvakrát neudrželi vedení a remizovali 2:2. Oba týmy mají ve skupině H po čtyřech bodech a společně vedou tabulku.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Japonec Keisuke Honda po třech minutách na hřišti vyrovnal duel se Senegalem.

Článek
Fotogalerie

Senegalce, kteří v prvním duelu zdolali Polsko 2:1, v Jekatěrinburgu poslal do vedení v 11. minutě Sadio Mané, ještě před pauzou odpověděl Takaši Inui. Afričanům vrátil náskok v 71. minutě Moussa Wagué, ale po chvíli vyrovnal střídající Keisuke Honda. Japonci po nečekané úvodní výhře 2:1 nad Kolumbií znovu neprohráli.

Ve čtvrtek Senegal uzavře základní část turnaje proti Kolumbii, Japonsko se utká s Polskem.

Senegal začal aktivněji a v 11. minutě mu k vedoucí brance pomohla chybující soupeřova obrana. Po Haragučiho nepovedené hlavičce poslal Sabaly střílený centr na brankáře Kawašimu, ten vyboxoval míč jen k nohám Maného a od útočníka Liverpoolu se odrazil do sítě.

Japonský gólman poté chytil Sarrův efektní volej a jeho spoluhráči ve 34. minutě vyrovnali. Inui po Nagatomově náběhu do šestnáctky dostal prostor ke střele, kterou zatočil přesně k tyči.

Za chvíli mohl Niang africkému mužstvu vrátit vedení, ale zblízka ho vychytal Kawašima. Na druhé straně Haraguči vysoko přestřelil.

Atraktivní ofenzivní duel pokračoval i ve druhém poločase. Po hodině hry mohli Japonci přidat druhý gól, volný Osako však před brankou netrefil míč a chvíli poté Inui technickou ranou nastřelil břevno.

Senegalci velké šance ustáli a v 71. minutě se opět ujali vedení. Sabaly nacentroval před branku, Niang ještě míč přistrčil k volnému Waguému a ten si ranou pod břevno připsal premiérový gól v reprezentaci. Krajní bek se v 19 letech a osmi měsících stal nejmladším africkým střelcem na MS.

"Samurajové" se vrhli do útoku a za sedm minut vyrovnali. Senegalský gólman podběhl centr, Inui nacentroval do malého vápna a volný Honda trefil odkrytou branku. Pro Japonce to byl osmý gól za poslední tři zápasy.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina H:
Japonsko - Senegal 2:2 (1:1)
Branky: 34. Inui, 78. Honda - 11. Mané, 71. Wagué. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Inui, Hasebe - Niang, Sabaly, Ndoye. Diváci: 32 572.
Japonsko: Kawašima - Sakai, Jošida, Šodži, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči (75. Okazaki), Kagawa (72. Honda), Inui (87. Usami) - Osako. Trenér: Nišino.
Senegal: K. Ndiaye - Sabaly, Koulibaly, Sané, Wagué - B. Ndiaye (81. Ndoye), A. Ndiaye (65. Kouyaté), Gueye - Sarr, Niang (86. Diouf), Mané. Trenér: Cissé.

Reklama

Související témata: