Hlavní obsah

Hvězdě zatrnulo, nakonec se smála. Červenou nedostal, protože je to Ronaldo, štvalo soupeře

Portugalské hvězdě Ronaldovi zatrnulo. A kdyby jen jednou! Hned třikrát zůstal v Saransku celý zkoprnělý. To když na začátku druhé půle neproměnil penaltu a odmítl jistit vedení nad Íránem, pak když se v 81. minutě ohnal po souboji bez míče po Rezajíánovi a čekal, zda sudí u videa rozhodne o jeho případném vyloučení. Potřetí ho mrazilo v zádech po dvou minutách nastavení, neboť soupeř z pokutového kopu vyrovnal a Ronaldovi docházelo, co všechno by se ještě mohlo ve zbývajících minutách stát a jak by mohli mistři Evropy v Rusku dopadnout.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo by se po zahozené penaltě na MS nejraději neviděl.

Článek
Fotogalerie

Nestalo se, i když hned po vyrovnání měl Amirí obrovskou příležitost skóre otočit a poslat Portugalce domů už po základní skupině.

„Proto jsme tak zklamaní. Měli jsme obrovskou možnost, mohli jsme dát gól a vyhrát," bědoval Alireza Džahánbachš nad tím, že jeho tým senzaci nedokonal, neboť Amirí trefil jen boční síť.

Spravedlnost ve fotbale neexistuje

„Kdyby existovala nějaká spravedlnost, jako že ve fotbale neexistuje, měl by zápas jednoho vítěze a tím by byl Írán," mračil se portugalský kouč v íránských službách Carlos Queiroz.

To jeho Ronaldo už zase zářil. Neproměněnou penaltu mu nebude nikdo vyčítat. Tedy pokud Portugalci postupující ze skupiny z druhého místa zvládnou osmifinálovou partii, v níž na ně čeká v sobotu v Soči Uruguay.

„Je to potíž, že budeme hrát právě s ní, protože jde o velký tým s velkými hráči," byl nucen uznat Quaresma, jenž v třetím portugalském duelu na ruském šampionátu za Ronalda zaskočil a gólem Portugalsko zachránil.

„Ale teď je podstatné, že jsme dosáhli prvního cíle a za skupiny postupujeme," nechtělo se Quaresmovi přemýšlet nad tím, jaké je síla osmifinálového protivníka a kolik šancí proti němu jeho Portugalsko má.

Ronaldo nic. Jen svého spoluhráče objal kolem ramen, když odcházeli ze hřiště. Docházelo mu, co všechno mohl inkriminovanými momenty spískat. Vždyť neproměněná penalta mohla jeho tým připravit o osmifinále. Po přehnané reakci na Rezajíánovo bránění se mohlo klidně stát, že by svému týmu v osmifinále scházel.

„Vyloučen nebyl jen proto, že je velkou hvězdou. Přitom loktem fauloval a nikdy jsem neslyšel, že by pravidla rozlišovala, zda fauluje Ronaldo, Messi či kdokoli jiný," neskrýval Queiroz frustraci z toho, jak bylo jeho týmu ublíženo.

Žlutý trest pro CR7 naštval Írán

Paraguayský sudí Cáceres byl totiž k Ronaldovi shovívavý a po zhlédnutí videa mu ukázal jen žlutou kartu.

I té se ovšem CR7 smál. Pobaveně, protože hvězdě jeho kalibru se přece za takové prohřešky karty neudělují, s očividnou úlevou ovšem také.

Proti Suárezovi, Cavanimu a spol. si v Soči zahraje.

„Dopředu jsme věděli, s kým se můžeme potkat, ale o scénáři jsme nepřemýšleli. Prvním výběrem bylo Rusko, která vstoupilo do turnaje velmi dobře, a navíc hraje doma s velkou podporou diváků, druhým Uruguay, jež tady má tolik skvělých fotbalistů," nijak nerozhodilo trenéra Portugalců Fernanda Santose, že narazí právě na Jihoameričany, kteří všechny tří zápasy ve skupině vyhráli, a navíc nedostali ještě ani jeden gól.

„Uruguay nás nezastaví. Máme své zbraně a vyhrajeme," prohlásil a myslel hlavně na Ronalda.

Lepšího a střelecky produktivnějšího Ronalda, než jaký hrál a trnul v pondělní partii s Íránem.

Reklama

Související témata: