Hlavní obsah

Nevídaná řežba na basketbalu. Po bitce bylo vyloučeno třináct hráčů, zápas se nedohrál

Praha/Manila

To byla řežba! Takovou byste čekali spíše při vyhrocených hokejových zápasech nebo boxerských klání. Jenže byla vidět pod basketbalovými koši. V asijské části kvalifikace o postup na mistrovství světa mezi Austrálií a Filipínami došlo na pěsti. Ve třetí čtvrtině duelu se strhla na palubovce nevídaná bitka, která skončila vyloučením třinácti hráčů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bitka na basketbalovém utkáníVideo: sntv

 
Článek

Mela vypukla na začátku třetí čtvrttiny, kdy Austrálie vedla rozdílem 31 bodů 79:48. Incident začal Australan Daniel Kickert, který udeřil soupeře do krku. Pomsta Filipínců na sebe nenechala dlouho čekat a na viníka se vrhl prakticky celý tým. Do bitky se zapojili i někteří fanoušci. Australané své hráče z lavičky udrželi mimo potyčku.

Vyloučeno bylo třináct basketbalistů, celým incidentem se zabývá mezinárodní basketbalová federace FIBA. Utkání nakonec dohrávali jen tři reprezentanti Filipín, když se ale jeden z nich vyfauloval, musel být zápas pro nedostatek basketbalistů za stavu 89:53 pro Austrálii ukončen.

"Tohle opravdu není to, co bychom chtěli na basketbalu vidět. Tohle nemá s duchem naší hry nic společného. Kvůli tomu rozhodně basketbal neděláme," omlouval se po zápase fanouškům výkonný ředitel australského basketbalu. O dalším postihu obou celků bude rozhodnuto v následujících dnech.

Reklama

Související témata: