Hlavní obsah

Otřesné! Vyrazila za sportem ‒ a od té doby ji už nikdo neviděl

Spojené státy americké řeší další případ pravděpodobného útoku na mladou běžkyni. Od minulé středy se pohřešuje dvacetiletá studentka Mollie Tibbettsová. Vyšetřování bohužel zatím nepřineslo vůbec žádné výsledky, a tak není jisté, zda je ještě vůbec naživu, či se stala obětí únosu. Její rodina své naděje zatím neopouští.

Foto: Profimedia.cz

Policejní pátrání zatím nic nepřineslo.

Článek

Mladá studentka University of Iowa se minulou středu ve večerních hodinách rozhodla pro svůj obvyklý běh. Jako už mnohokrát předtím se vydala na svůj okruh. Od té doby ji už nikdo nespatřil. Ještě chvíli předtím seděla na verandě jednoho domu v iowském Brooklynu po boku svého přítele a společně hlídali venčícího se psa. Celou oblast pokrývají téměř výhradně farmy a pastviny.

Na svůj večerní běh si dívka jako obvykle vzala svůj mobilní telefon a náramek Fitbit. Ten umožňuje i sledování dotyčné osoby přes internet. Právě od tohoto náramku a analýzy všech dat, k nimž se vyšetřovatelé dostanou, si policie slibuje nejvíce. Mobilní telefon se brzy po zmizení dívky začal hlásit jako vypnutý, nebo nedostupný.

Loupežné přepadení policie s vysokou pravděpodobností vylučuje. Dívka nechala až na mobilní telefon své veškeré cennosti doma. Její peněženka i doklady zůstaly na svém místě. Do pátrání po dívce se zapojily stovky dobrovolníků prohledávající kukuřičná pole, stodoly, polní cesty... Všechny pokusy ale byly zatím marné. Po dívce se nepodařilo najít vůbec žádnou stopu, nebyl nalezen ani jakýkoli předmět, který by mohl být spojován s jejím zmizením. Žádné ovoce nepřineslo ani pátrání pomocí speciálního vrtulníku.

Příbuzní zmizelé studentky zatím rozpoutali obrovskou akci, v rámci níž bylo po městě, státě i sousedních státech rozmístěno velké množství plakátů, odznaků, magnetických tabulek na auta a triček s podobiznou zmizelé. Nikdo zatím nic nevzdává, s každým dalším dnem ale naděje slábnou.

Reklama