Hlavní obsah

Ferguson těsně unikl smrti. Už jsem tady sedět neměl, přiznal

Synonymum pro Manchester United? Není co řešit. Alex Ferguson. Slavný kouč dovedl anglický klub během svého šestadvacetiletého působení na Old Trafford k neuvěřitelným 38 trofejím a navždy se zapsal do dějin slavnému týmu. Když byl šestasedmdesátiletý kouč s krvácením do mozku převezen do nemocnice, nejen fanouškům Rudých ďáblů se zastavil dech. Svůj životní boj naštěstí vyhrál. Lékařům i všem lidem, co mu drželi palce, poděkoval prostřednictvím sociálních sítí.

Foto: Profimedia.cz

Alex Ferguson je největší legendou v historii Manchesteru United

Článek

V roce 1986 usedl skotský manažer Alex Ferguson na lavičku slavného Manchesteru. Opustil ji v roce 2013. Během té doby mimo jiné vyhrál třináctkrát Premier League, pětkrát FA Cup, dvakrát Ligu mistrů. Stal se nejdéle působícím manažerem v historii klubu, uznání sbíral napříč celou Evropou. Když se před pěti lety na Old Trafford loučil, jak jinak než s mistrovským titulem, neskrývali dojetí ani hlavní rivalové United.

Když byl v květnu letošního roku se silným krvácením do mozku převezen do nemocnice, palce mu držel celý fotbalový svět. Alex Ferguson nakonec vše přečkal ve zdraví. Veřejnosti se poprvé ukázal až dnes, kdy prostřednictvím krátkého videa uveřejněného na sociálních sítích poděkoval za podporu.

Věřte mi, bez těchto lidí, kteří mi dali veškerou péči, už bych tady dnes neseděl. Takže jim za sebe i celou moji rodinu děkuji. Potěšila mě také obrovská podpora fanoušků. Psali mi z celého světa, velmi si toho vážím," říkal rodák z Glasgow.

Že byla situace kolem slavného manažera velmi vážná, potvrzuje i blízký člověk z okruhu jeho rodiny. "Stav Alexe byl velmi vážný. Mnohem vážnější, než veřejnost věděla. Lékaři mu řekli, že statistika mluvila proti němu a že měl obrovské štěstí, že přežil," přiznal zdroj.

Nadšení ze zlepšujícího se zdraví neskrýval ani bývalý Fergusonův svěřenec Wayne Rooney. "Skvělé, že jsi zpět," jásal na sociálních sítích současný útočník DC United.

Šestasedmdesátiletý kouč se zotavuje v okruhu svých nejbližších ve Wilmslowu, pozorně už sledoval i nedávno skončený světový šampionát. A těší se i na blížící nový ročník Premier League.

"Určitě ho budu sledovat. A těším se na Manchester a na celý tým. Věřím José Mourinhovi i hráčům a moc jim chci poděkovat za podporu, kterou jsem od nich měl," říkal dojatý Ferguson.

Reklama