Hlavní obsah

Do vězení nepůjde! Ronaldo zaplatil miliónovou pokutu a dostal dvouletou podmínku

Přiznal se. Co mu také zbylo, v opačné případě by totiž mohl i za mříže. Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo ale španělskému finančnímu soudu sdělil, že během působení v Realu Madrid platil menší daně, než měl. Úřad tak přistoupil na dohodu, která zní, že Portugalec musí zaplatit pokutu 19 miliónů eur (asi 487 miliónů korun). Zároveň Ronaldo dostal dvouletou podmínku.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Může si oddechnout. Cristiano Ronaldo za mříže nepůjde, zaplatil však vysokou pokutu a dostal dvouletou podmínku.

Článek

Třiatřicetiletý Ronaldo, který nedávno odešel z Realu do Juventusu, původně provinění odmítl, posléze se však přiznal výměnou za nižší trest. V polovině června byl proto pětinásobný vítěz Zlatého míče odsouzen za daňové úniky z let 2011 až 2014 na dva roky vězení.

Podle španělských zákonů však Ronaldo, kterému původně hrozilo 3,5 roku a pokuta 28 miliónů, za mříže nemusí. Odsouzení s dosud čistým rejstříkem si totiž můžou tresty za nenásilné činy do dvou let odpykat na svobodě.

Podobný trest dostal před dvěma roky ve Španělsku i Ronaldův rival v boji o nejlepšího fotbalistu světa Lionel Messi z Barcelony, který byl za úniky ve výši 4,1 miliónu eur odsouzen k trestu 21 měsíců. Ani on za mříže nemusel, soud mu místo vězení vyměřil pokutu čtvrt miliónu eur.

Reklama