Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 0:4Prokletí domácího hřiště dál pokračuje, od Hanáků schytali Středočeši pořádný výprask

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Plšek 0 : 1
69. Nešpor 0 : 2
74. Sladký 0 : 3
83. Houska 0 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Prokletí domácího hřiště nezlomili fotbalisté Mladé Boleslavi ani v úvodu nového ligového ročníku. „Na jaře mohl bodové ztráty omlouvat stres z boje o záchranu, ale teď?“ připomínal trenér Jozef Weber, že loni získali jeho svěřenci v patnácti domácích zápasech jen třináct bodů a novou sezónou začali zase prohrou. A navíc hodně vysokou - 0:4. Olomouc si ovšem odvezla tři body zaslouženě Byla daleko lépe organizovaným týmem, dobře bránila a z rychlých výpadů čtyřikrát skórovala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Sigmy Olomouc se radují z druhé branky v Mladé Boleslavi v utkání druhého kola nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

V domácím prologu proti Slavii zraněný Plšek Hanákům citelně scházel, v druhém dějství se do sestavy vrátil a v Mladé Boleslavi předvedl, jak důležitým hráčem pro Olomouc je. Dva momenty v první půli k tomu čtyřiadvacetiletému záložníkovi postačily.

Po úvodních sedmi minutách, kdy se jeho tým nedostal z šestnáctky a jen se bránil náporu Středočechů, se totiž při vůbec první útočné akci hostů dostal ke střele a z dobrých dvaceti metrů se trefil přímo parádně.

Pro domácí představoval inkasovaný gól samozřejmě velkou komplikaci. Ještě větší však přišla ve 20. minutě, kdy se v souboji s Plškem zranil dirigent jejich hry Matějovský, kterého musel trenér Weber vystřídat.

Na hře Středočechů se to samozřejmě projevilo, neboť na trávníku nebylo rázem nikoho, kdo by jejich hru usměrnil, dal jí nápad a myšlenku. Olomouc tak bez větších potížích hájila vedení a z obrany vyrážela k výpadům znamenajícím pro brankáře Kamenára mnohem větší nebezpečí než platonické snažení domácích. Ti totiž zahrozili jen střelou Kateřiňáka z trestného kopu, která ovšem skončila nad břevnem.

Po změně stran měl blízko k vyrovnání Konaté, ale jeho ránu olomoučtí obránci zblokovali, hlavičkující Fabián po hodině hry ve vyložené šanci rovněž neuspěl, čímž podepsal nad svým týmem ortel.

Olomouc mladoboleslavský nápor přečkala, aby poté sama po rychlých výpadech hned třikrát udeřila. Nejdříve Nešporem, poté Sladkým, který sám před Kamenárem neměl problém skórovat, a nakonec Houskou, který mladoboleslavský výprask zpečetil.

Fotbalová liga, 2. kolo:
Mladá Boleslav - Olomouc 0:4
Branky: 8. Plšek, 69. Nešpor, 74. Sladký, 83. Houska. Rozhodčí: Orel - Caletka, Hock. ŽK: Král, Komličenko, Diviš - Buchta, Šterba. Diváci: 3127.
M. Boleslav: Kamenár - Pauschek, Takács, Král, Keresteš (82. Diviš) - Hůlka, Matějovský (20. Kateřiňák) - Konaté, Ladra (63. Valenta), Fabián - Komličenko. Trenér: Weber.
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (67. Pilař), Plšek, Kalvach, Houska, Falta (79. Hála) - Nešpor (76. Yunis). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: