Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 4:2Nováček řádil, Fryšták předvedl zkrat. Klokani dostali u Litavky ledovou sprchu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Matoušek 1 : 0
27. Slepička (penalta) 2 : 0
51. Matoušek 3 : 0
58. Květ 4 : 0
66. Helal 4 : 1
88. Hašek 4 : 2
Záznam online reportáže

Příbramští fotbalisté jsou v euforii! V utkání 2. kola ligového kola porazili doma Bohemians 1905 vysoko 4:2 a radují se tak z prvního vítězství po návratu mezi elitu. Hrdinou střetnutí se stal Jan Matoušek, který hned dvakrát skóroval. Do osudu utkání hodně promluvila 23. minuta, kdy brankář Pražanů Tomáš Fryšták obdržel červenou kartu za nevybíravý zákrok na Jana Rezka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Příbrami se radují ze vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

Ligový nováček provedl proti úvodnímu duelu s Teplicemi pouze jednu korekci v sestavě. Místo Hlúpika nastoupil Rezek, který po dohodě klubů nemohl před týdnem nastoupit. A právě ostřílený záložník se stal jednou z ústředních postav sobotní partie. Už ve 3. minutě zahrával nebezpečný přímý kop, po němž Příbramští málem udeřili. Míč od pomezní čáry propadl až na zadní tyč, kde číhal úplně volný Skácel, jenže zblízka hlavičkoval nad břevno.

Domácí ale zahozená šance nemrzela. Hned vzápětí totiž Slepička krásně vysunul rychlonohého Matouška, který utekl obráncům a po zemi prostřelil brankáře Fryštáka. Dvacetiletý záložník, který byl loni vyhlášen nejlepším hráčem druhé ligy, si tak ve druhém startu v nejvyšší soutěži připsal premiérový zásah.

Klokani poprvé zahrozili v 17. minutě a byli hned blízko vyrovnání. Reiter našel centrem zprava Juliše, jenž se odpoutal od stopera Treglera, hlavou však bránu trestuhodně přestřelil. Klíčový okamžik utkání pak nastal ve 23. minutě. Rezek stíhal balón, u kterého byl ale v šestnáctce včas brankář Fryšták. Balón lapil, jenže zároveň vytrčil vysoko nohu a protihráče hrozivě zasáhl do ramene. Rozhodčí neváhal, Fryštáka vyloučil a nařídil penaltu. Mezi tři tyče se postavil náhradník Valeš, který vystřídal Vaníčka, jenže proti tvrdé ráně Slepičky k pravé tyči neměl žádnou šanci.

Pražané se nevzdali a do přestávky mohli zadělat na drama. Po hrubé chybě v rozehrávce zakončoval Filip Hašek, Švenger však jeho pokus vytáhl na roh.

Domácí i po změně stran bavili diváky ofenzívním fotbalem a soupeře nijak nešetřili. V 50. minutě se podruhé v zápase prosadil Matoušek, který se prosmýkl mezi obránci a uklidil míč k tyči. Střelecké kopačky poté obul stejně jako proti Teplicím i Roman Květ, jenž parádní střelou z trestného kopu zvýšil na 4:0.

Až poté se ke slovu dostali Klokani. Mašek sice nasměroval střelu pouze do tyče, střídající Helal však neměl s následnou dorážkou potíže. Bahrajnský útočník se těšil z prvního gólu v české lize.

Parta Martina Haška cítila šanci, když Šmída bravurně vychytal Švenger. Veškerou snahu Klokanů však definitivně utnula další červená karta, kterou v 73. minutě obdržel za stažení unikajícího protihráče právě Šmíd. Středočeši prahli po pátém gólu, jejich velké příležitosti ale zneškodnil Valeš. Bohemians se i v devíti rvali na trávníku až do samotného konce a odměnou jim byl gól Filipa Haška, kterého v 88. minutě krásně našel Helal.

Fotbalová liga - 2. kolo:
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:0)
Branky: 5. a 51. Matoušek, 27. z pen. Slepička, 58. Květ - 66. Helal, 88. F. Hašek. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Flimmel. ŽK: Matoušek, Květ - Hilál, Jindřišek. ČK: 22. Fryšták, 74. Šmíd (oba Bohemians).
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Fantiš, Kilián, Květ (75. Katidis), Matoušek (77. Jandera), Rezek - Slepička (70. Průcha). Trenér: Csaplár.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Švec - Reiter (66. Záviška), Jindřišek, F. Hašek, Vaníček (26. Valeš) - Mašek, Juliš (56. Hilál). Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: