Hlavní obsah

Slovácko - Baník 2:1Kubala gólem v nastavení zařídil výhru nad Ostravou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kuchta 1 : 0
35. Holzer 1 : 1
90. Kubala 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka díky gólu Filipa Kubaly ze třetí minuty nastavení porazili Ostravu 2:1. Domácí ve druhém kole první ligy poslal do vedení Jan Kuchta, za Baník ještě před pauzou odpověděl Daniel Holzer. Slovácko v nejvyšší soutěži zvítězilo poprvé v sezoně a celkově po šesti zápasech, Ostrava nenavázala na úvodní výhru 1:0 nad Jabloncem a v lize padla po šesti utkáních.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Kuchta ze Slovácka a Patrizio Stronati z Baníku.

Článek

Hosté začali lépe a ve 12. minutě si vypracovali první větší šanci, když Jánoš po rohovém kopu vypálil těsně vedle. Slovácko přidávalo na aktivitě. Po dalším rohu dostal míč volný Sadílek, který však zakončení selhal.

Domácí už ve 22. minutě otevřeli skóre. Juroška nacentroval do šestnáctky na Kuchtu, který nejprve hlavou trefil protihráče, ale z dorážky levačkou vystřelil přesně k tyči. Útočník hostující ze Slavie dal za Slovácko premiérovou soutěžní branku.

Ostravští se z prvního inkasovanému ligového gólu po 336 minutách vzpamatovali a nadechli se k náporu. Ve 35. minutě se po Fillově standardní situaci při závěru v šestnáctce nejlépe zorientoval Holzer a zblízka vyrovnal. Krátce před pauzou o kousek minul Juroška.

Ve druhém poločase více než šest tisíc diváků dlouho vidělo opatrnější a vyrovnaný boj bez velkých šancí. Baník si po 70. minutě vytvořil dvě velké příležitosti Nejprve střídající Granečný ve slibné pozici trefil Daňka a brankář Slovácka poté s problémy vyrazil i Jiráskovu ránu. Aktivnější hosté mohli rozhodnout ještě v 87. minutě, ale Fillovu hlavičku zneškodnil Daněk a dorážka proletěla vedle branky.

Rozuzlení zápasu přišlo až v nastaveném čase. Slovácko dostalo k dispozici přímý kop těsně za šestnáctkou. Petrovu střelu do horního růžku sice gólman Laštůvka skvěle vytáhnul, ale odražený míč se dostal ke Kubalovi a domácí náhradník rozhodl. Slovácko vyhrálo pátý z posledních šesti vzájemných ligových duelů.

Fotbalová liga - 2. kolo:
1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 22. Kuchta, 90.+3 Kubala - 35. Holzer. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Pochylý. ŽK: Juroška, Navrátil, Kuchta - Diop, Stronati, Pokorný, O. Šišinka. Diváci: 6389.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Daníček, Sadílek - Navrátil (90.+6 Šimko), Havlík (67. Machalík), Petr - Kuchta (88. Kubala). Trenér: Kordula.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek (74. O. Šišinka), Jánoš (79. Pokorný), Holzer (63. Granečný) - Diop, Baroš. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: