Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:2Teplice dvakrát vedly po gólech Vaněčka, Liberec pokaždé rychle vyrovnal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Vaněček 0 : 1
34. Ševčík 1 : 1
60. Vaněček 1 : 2
68. Pázler 2 : 2
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Fotbalisté Slovanu Liberec remizovali v sobotním utkání 3. kola nejvyšší soutěže s Teplicemi 2:2. Hosté dvakrát vedli po trefách útočníka Vaněčka, nejprve srovnal Ševčík a bod Slovanu zajistil střídající Pázler. Domácí si sice vypracovali více šancí než soupeř, jenže po chybách v obraně dvakrát inkasovali a na výhru museli zapomenout.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radim Breite z Liberce (vpravo) faulovaný Alexem Králem z Teplic v utkání 3. kola nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Padly sice čtyři góly, dlouho se ovšem hrálo bez větších šancí. Liberec častěji držel míč, ale ve finální fázi mu chyběla větší pohoda. První velkou příležitost zápasu tak přinesla až standardní situace. Ve 24. minutě se k přímému volnému kopu postavil Roman Potočný a z necelých třiceti metrů dobrou střelou k tyči protáhl teplického gólmana.

Hostům dělal potíže vysoký presink Slovanu a ve 25. minutě za to málem pykali. Míč trestuhodně ztratil u brankové čáry Alex Král v souboji s libereckým Mashikem, ten však kiks nepotrestal.

Tepličtí si ze hry první půlhodinu šanci nevypracovali, udeřili však ze standardky. Po trestném kopu se ve vápně prosadil David Vaněček a zamířil přesně k tyči.

Pro Liberec to byl šok, netrval však ani minutu. Z pravé strany nacentroval před branku Potočný a Petr Ševčík jako jeden z nejmenších hráčů na hřišti vyrovnal pohotově hlavou. A za čtyři minuty mohl dokonat bleskový obrat Jakub Pešek. Technickou střelou však trefil pouze břevno.

Po prvním gólu se začal hrát atraktivní fotbal. Do vedení mohly jít znovu Teplice. Střelu Patrika Žitného gólman Václav Hladký vyrazil a dorážce Pavla Moulise zabránil jen na hranici pravidel Jan Mikula. Zajímavý první poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Do druhé půle vstoupily lépe Teplice. Moulisovu střelu z dálky vyrazil Hladký, ale za čtyři minuty tým Daniela Šmejkala stejně podruhé jásal. Po dlouhém autovém vhazování a nedůrazu libereckých stoperů se akrobaticky prosadil druhým gólem Vaněček.

Znovu však žlutomodří dlouho nevedli. V 68. minutě střídající Tomáš Malinský našel dlouhým pasem Mashikeho Sukishu, Konžan vyhrál souboj s Michalem Jeřábkem a perfektně nahrál Janu Pázlerovi. Nový muž na hřišti běžel sám na Diviše a mazácky ho přehodil.

V 75. minutě byli Liberečtí blízko třetímu zásahu, ale hosté dvě nebezpečné střely zblokovali. Modrobílí se v závěru hnali za třemi body, chvílemi dostali hosty pod drtivý tlak, vítězný gól už vstřelit nestihli.

3. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 34. Ševčík, 68. Pázler - 33. a 60. Vaněček. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Melichar. ŽK: Potočný, Ševčík - Moulis, Kučera, Soungole, Červenka, Diviš. Diváci: 4964.
Liberec: Hladký - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Mara - Breite - Pešek (56. Malinský), Ševčík, Nešický (63. Pázler), Potočný (79. Koscelník) - Mashike Sukisa. Trenér: Hornyák.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič (77. Soungole), Kučera - Moulis (83. Shejbal), Hora, Žitný (54. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: