Hlavní obsah

Sparta bude pykat. Zavřený stadión, pokuty přes dva a půl miliónu a flastr pro kapitána

Praha
Aktualizováno

Budou pykat, s čímž už předem počítali. Fotbalová Sparta dostala tresty za výtržnosti fanoušků během nedávných pohárových duelů se Suboticí. Disciplinární komise pražskému klubu udělila pokuty ve výši celkem 100 000 eur (v přepočtu 2,56 miliónu korun) a zároveň uzavřela pro fanoušky Letnou pro první následující utkání odehrané v soutěžích UEFA. Vyloučený kapitán Josef Šural si nezahraje čtyři zápasy!

Foto: Sport.cz

Sparťan Josef Šural se snaží zastavit rozvášněné fanoušky, kteří vnikli na hrací plochu během odvety se Suboticí.

Článek
Fotogalerie

Věděli, že tresty přijdou. Po napjatém čekání už na Letné vědí, že za nepřístojné chování fanoušků po prvním utkání druhého předkola Evropské ligy v Novém Sadu proti Subotici a dále pak za vniknutí výtržníků na hřiště při odvetném zápase v Generali Areně mají uzavřený stadión pro fanoušky. Navrch dostali vysoké pokuty.

Jak Sparta na svém webu oznámila, discplinárka UEFA jí udělila pokuty ve výši celkem 100 000 eur (v přepočtu 2,56 miliónu korun) a zároveň uzavřela pro fanoušky Letnou pro první následující utkání odehrané v soutěžích UEFA.

"UEFA vycházela z toho, že v důsledku výtržností při utkání Evropské ligy v Miláně v ročníku 2016/17 byl fanouškům znemožněn výjezd na následující utkání do Rostova. Dalším stupněm disciplinárního trestu přitom bylo právě sehrání dalšího domácího utkání bez diváků," vysvětluje Sparta ve svém prohlášení.

Krátce po odvetě oznámila, že bude chtít chuligánům zakázat vstup na stadión a vymáhat po nich škody, což jí umožňuje návštěvní řád.

Kapitán Josef Šural, kterému rumunský rozhodčí Coltescu udělil po odvetě rovnou červenou kartu, nemůže nastoupit ve čtyřech zápasech v soutěžích UEFA.

Pražská policie díky spolupráci s veřejností již identifikovala většinu výtržníků, kteří vniknutím na hrací plochu způsobili přerušení odvety. S některými z chuligánů již vyšetřovatelé zahájili trestní řízení. Policie teď hledá identitu ještě jednoho fanouška, jehož zachycují zveřejněné snímky.

Paradoxně právě Šural udělal největší pořadatelskou práci, když fanoušky na ploše přesvědčil, aby se vrátili do hlediště a zápas mohl rychle pokračovat...

Je trest pro Spartu za chování chuligánů přiměřený?
ano
78,9 %
ne
21,1 %
Celkem hlasovalo 20061 čtenářů.

Reklama

Související témata: