Hlavní obsah

Kvitová - Wang Ja-fan 7:5, 6:3Češky na US Open válí. Po Kvitové jde dál i Vondroušová, po boji postupuje také Siniaková

New York/Praha
Aktualizováno

Petra Kvitová potřebovala hodinu a tři čtvrtě, aby na US Open zdolala vzdorující Číňanku Wang Ja-fan. Pátá nasazená tenistka vyhrála 7:5, 6:3 a posedmé za sebou prošla do třetího kola newyorského grandslamu. Postoupila i Markéta Vondroušová, když vyřadila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:4, 6:3. Poprvé v kariéře postoupila na grandslamu do třetího kola.

Foto: Jerry Lai, Reuters

Markéta Vondroušová v souboji s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Článek
Fotogalerie

Šestou Češkou ve třetím kole US Open je Kateřina Siniaková, která přehrála po velké bitvě Ajlou Tomljanovicovou 6:3, 6:7 a 7:6. Před Kvitovou a Vondroušovou zvládly 2. kolo ve středu Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Karolína Muchová.

Kvitová si oddechla. "Byl to náročný zápas. Ona hrála dobře a bylo zase horko. Trošku jsem se ztratila v prvním setu, ale našla jsem cestu zpět," řekla v rozhovoru na dvorci. V boji o osmifinále ji čeká vítězka z New Havenu Běloruska Aryna Sabalenková.

Loňská čtvrtfinalistka US Open Kvitová na dvorci Louise Armstronga, na kterém v noci šokovala Karolína Muchová výhrou nad Garbiňe Muguruzaovou, v prvním setu vedla 4:1. Výborně se pohybující světová devadesátka Wang Ja-fan ale nutila Češku k extra úderům a vysloužila si výpadek Kvitové, která prohrála čtyři hry.

Koncovku prvního setu dvojnásobná vítězka Wimbledonu díky bojovnosti zvládla. Potřebovala ale pět setbolů. Stadionem se pak rozlehlo její hlasité 'Pojď!'. "Za to vřeštění se omlouvám," řekla divákům po utkání.

Ve druhém setu šla Kvitová rychle do vedení 2:0 a tentokrát už podání neztratila. Při prvním mečbolu přerušila hru a avizovala aut, ale jestřábí oko ukázalo míč na lajně. Vzápětí si vybojovala druhou šanci zápas ukončit a proměnila ji bekhendovou ranou, celkově sedmadvacátým vítězným úderem v zápase.

Vondroušová vzala Bouchardové, které se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, v každém setu třikrát servis. "Bojovala jsem o každý míč, jsem z premiérového třetího kola na grandslamu nadšená a užívám si to," řekla devatenáctiletá hráčka. Její příští soupeřkou bude turnajová třináctka Kiki Bertensová z Nizozemska.

Siniaková po bitvě postupuje

Siniaková mohla vyhrát zápas ve dvou setech, ale ve druhé sadě zápas za stavu 5:4 nedopodávala a tie-break ztratila 3:7. Ve vyrovnané třetí sadě ztratila servis na 5:6 a při podání Tomljanovicové čelila mečbolu, ale soupeřka trefila bekhendem síť. Češka si vynutila tie-break a tentokrát ho zvládla poměrem 7:4. "Nemám ráda nerváky, ale byl to těžký zápas a jsem ráda, že jsem to udolala," řekla Siniaková.

Na grandslamech prožívá Siniaková životní sezonu a postupem do 3. kola navázala na Roland Garros i Wimbledon. "To je zázrak. Jsem hrozně ráda a doufám, že to tady neskončí ve třetím kole. Mám na to, aby to bylo něco víc," řekla Siniakovou, která se do osmifinále ještě nedostala. K tomu musí na US Open porazit Ukrajinku Lesju Curenkovou, která vyřadila turnajovou dvojku Dánku Caroline Wozniackou.

"Bude to těžký zápas. S Curenkovou jsem ještě nehrála a musela hrát dobře, protože porazit Wozniackou není jednoduché," uvedla Siniaková.

US Open (tvrdý povrch, dotace 53 miliónů dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:3
Vondroušová (ČR) - Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:3
Siniaková (ČR) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 1. kolo:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) - Kiicková, Loebová (USA) 6:1, 7:5
Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Voráčová, Arruabarrenaová (ČR/Šp.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:1
Hradecká, Makarovová (6-ČR/Rus.) - Christianová, Petersonová (USA/Švéd.) 6:2, 6:3
Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Dijasová, Čeng Saj-saj (Kaz./Čína) 6:3, 7:6 (7:5)
Muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) - King, Pasha (USA) 6:4, 6:4
Smíšená čtyřhra:
1. kolo:
Peschkeová, Ram (ČR/USA) - Arruabarrenaová, M. López (Šp.) 6:4, 6:3
Další výsledky

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články