Hlavní obsah

Ósakaová - S. Williamsová 6:2, 6:4Serena nezvládla finále! Na kurtu předvedla hysterickou scénu, rozhodčího nazvala podvodníkem

vat, panSport.cz
Aktualizováno

Finále protkané emočním výjevem. Zejména hysterické chování Sereny Williamsové během zápasu s Japonkou Naomi Ósakaovou stálo za tím, že americká hvězda čtyřiadvacátý grandslamový titul, čímž by vyrovnala rekordní počin Margaret Courtové, nezískala. Dvacetiletá Japonka vyhrála US Open po výsledku 6:2, 6:4.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Dvacetiletá Ósakaová s trofejí pro vítězku ženské dvouhry na US Open.

Článek
Fotogalerie

Naomi Ósakaová pózuje s pohárem

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Williamsová po prohraném finále US Open

Zápas ale nejvíce zasáhlo hysterické chování Williamsové ve druhém setu, ve kterém se dostala několikrát do ostrého sporu s rozhodčím.

Ten ji nejprve ve druhém gamu napomenul, že jí její kouč Patrick Mouratoglou gestem z tribuny ukazoval, co má hrát, což se během rozehrané hry nesmí.

Druhé napomenutí jí sudí Carlos Ramos udělil po pátém gamu za nesportovní chování, kdy Serena mrskla raketou a vše vygradovalo v pauze mezi sedmým a osmým gamem, kdy Američanka sudího nazvala podvodníkem.

Williamsová ztropila na kurtu hysterickou scénu, která vyvrcholila automatickým připsáním gamu na adresu Ósakaové.

Dvacetiletá Japonka pak nabídnutou šanci využila a získala svůj první grandslamový titul.

Situace v aréně Arthura Ashe byla vyhrocená i při začátku ceremoniálu, kdy publikum bučelo na Ósakaovou, která se pod tíhou obrovského tlaku rozplakala. Celou situaci musela uklidňovat Williamsová.

„Nechci to nikomu zkazit, Naomi zaslouženě vyhrála svůj první grandslam. Vím, že jste teď přišli fandit a už prosím na ni nebučte," pravila bezprostředně po duelu Williamsová.

„Je mi jasné, že tady každý fandil Sereně a mně je líto, jak to dopadlo. Jen bych chtěla poděkovat všem, co se dívali na zápas. Děkuji," pravila vítězka Ósakaová, jež se stala první japonskou vítězkou grandslamu. Za triumf dostala šek na 3,8 miliónů dolarů (84 miliónů korun).

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53 miliónů dolarů):
Ženy:
Dvouhra - finále:
Ósakaová (20-Jap.) - S. Williamsová (17-USA) 6:2, 6:4.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner