Hlavní obsah

Teplice - Karviná 2:1Teplice po ztrátách zabraly a doma udolaly Karvinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Žitný 1 : 0
38. Vaněček 2 : 0
79. Ramírez 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic utnuli pětizápasové čekání na výhru, když doma v osmém kole první ligy udolali Karvinou 2:1. Domácí už v prvním poločase poslali do dvoubrankového vedení Patrik Žitný a David Vaněček, hosté po změně snížili díky Ericovi Ramírezovi, ale na srovnání už nedosáhli. Teplice tak v pěti vzájemných zápasech dosud ztratily jen dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic oslavují. Ilustrační foto

Článek

Teplice po předchozích nezdarech nutně potřebovaly zabrat, ovšem v úvodu byli blíže hráči soupeře. Wágner však v šanci neustál souboj, Budínského přímý kop zas zlikvidoval brankář Diviš, který později vychytal i Lingra.

Když už Teplice zahrozily a dokonce daly gól, tak Horova hlavička po Žitného centru nebyla uznána pro ofsajd.

Ve 31. minutě už se ale Teplice prosadily regulérně. Král z pravé strany centroval, bránící Moravec míč jen lehce posunul přímo k Žitnému a domácí záložník přesnou střelou otevřel skóre.

A o sedm minut později Moravec opět chyboval, nechal se u brankové čáry obejít Vondráškem a ten připravil snadnou branku pro Vaněčka. Jeho už pátou v sezoně.

Karviná však nesložila zbraně. Střídající Ba Loua dobrou střelou zaměstnal Diviše. Další šanci zmařil Ba Louovi obránce Jeřábek. Deset minut před koncem už ale snížení přišlo. Panák se ze stopera vysunul na hrot, po pasu za obranu přistrčil na Ramíreze a ten zamířil přesně.

Teplice poté odmítly potvrdit vedení, zejména Vaněček pohrdnul dvěma dobrými šancemi. Karviná toho ale nevyužila, když při závěrečném tlaku měl jedinou šanci brankář Berkovec, který přiběhl podpořit útok, ale po propadlém míči minul branku.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - MFK Karviná 2:1 (2:0)
Branky: 31. Žitný, 38. Vaněček - 79. Ramírez. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Hrabovský. Král - Ramírez, Ba Loua, Panák. Diváci: 2628.
Teplice: Diviš - Král, Jeřábek, Hošek, Shejbal - Ljevakovič (82. Hyčka), Kučera - Vondrášek, Hora (80. Jindráček), Žitný (75. Moulis) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Mertelj, Budínský - Tusjak (46. Ba Loua), Lingr (61. Ramírez), Letič (73. Guba) - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: