Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 2:3Olomouc po dokonalém obratu obrala Oceláře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Krajíček 1 : 0
14. Cienciala 2 : 0
26. Knotek 2 : 1
40. Káňa 2 : 2
51. Mráz 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v 2. kole extraligy na ledě Třince 3:2, přestože prohrávali už 0:2. Hanáci tak mají po dvou zápasech na kontě plný počet bodů. Oceláři naopak na první zisk čekají. Hosté prohrávali s úřadujícím vicemistrem o dvě branky už ve 14. minutě, ale v prostřední třetině i díky chybné rozehrávce brankáře Petera Hamerlíka vyrovnali. Obrat dokonal v 51. minutě Bruno Mráz.

Článek

Zatímco Olomouc nechala vítěznou sestavu z úvodního zápasu beze změn, Třinec překopal složení všech čtyř útočných formací a do branky postavil Hamerlíka místo Hrubce. Rošády přinesly efekt a Oceláři rychle vedli 2:0. První gól připravil Bukarts, když z rohu kluziště našel pěkným pasem skórujícího Krajíčka. Zanedlouho zvýšil Cienciala tečí Gernátovy střely od modré čáry. A to ještě Michal Kovařčík trefil tyč.

Olomouc zahrozila až v závěru úvodní třetiny, ale osamocený Laš neprocedil puk mezi betony Hamerlíka, který vzápětí zastavil semaforem střelu Staňka. Hosté pokračovali v tlaku i po přestávce. Nejdříve trefili tyč, ale z další akci udeřili. Kolouch dobruslil kotouč, nahodil ho před branku, do které si ji srazil domácí obránce Matyáš. Při dalším střídání mohlo být vyrovnáno. Jergl ale řešil přečíslení dva na jednoho střelou a trefil Hamerlíka.

Třinec poté přidal, dvoubrankový náskok mu mohl vrátit agilní Hladonik. V největší šanci ale Bukarts ani nevystřelil, protože mu v tom zabránil vracející se Knotek. Centr první olomoucké řadě zařídil navíc vyrovnání. U zadního mantinelu vystihl špatnou rozehrávku Hamerlíka, puk poslal před branku a Káňa zakončoval do prázdné branky.

Třetí třetina se nesla v duchu domácí snahy o strhnutí vedení na svou stranu. Do gólových šancí se ale dostávali ztuha a hosté je zmrazili třetím gólem, když Tomečkův bekhendový pokus dorazil Mráz. Definitivně mohl rozhodnout Irgl, ale neuspěl v úniku v tísni s bekhendovým blafákem. Třinec v závěru dohrával téměř dvě minuty ve hře šesti proti čtyřem a ostřeloval Konrádovu branku, ale srdnatě bojující Olomouc odolala.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Krajíček (Roberts Bukarts), 14. Cienciala (Gernát, Adamský) - 26. Kolouch, 40. J. Káňa II (J. Knotek), 51. B. Mráz (V. Tomeček). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4033.
Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Krajíček, Matyáš, D. Musil, Haman, Gernát, Adámek - O. Kovařčík, Marcinko, Chmielewski - Adamský, Cienciala, Svačina - Hrňa, M. Kovařčík, Roberts Bukarts - Dravecký, Viedenský, Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Švrček - J. Káňa II, J. Knotek, Laš - Irgl, Kolouch, Burian - Jergl, Skládaný, Holec - V. Tomeček, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: