Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 5:2Litvínov vyhrál i podruhé a vede extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kubát 1 : 0
16. Matoušek 2 : 0
34. Ondráček 2 : 1
37. Hübl 3 : 1
55. Šlahař 3 : 2
56. Mikúš 4 : 2
59. Tůma 5 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 2. kole extraligy Zlín 5:2, i podruhé naplno bodovali a vedou tabulku. Třemi asistencemi pomohl k úspěchu Vervy útočník František Lukeš. Berani naopak nenavázali na úvodní výhru na Třincem (4:2).

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Sörvik z Litvínova a Jakub Šlahař ze Zlína.

Článek

Do první velké šance se dostali ve čtvrté minutě domácí, kteří v pátek vyhráli v Mladé Boleslavi (4:3). Mikúš ale v zakončení vysoko přestřelil branku Jakuba Sedláčkovu. O dvě minuty později už se Severočeši radovali. Kubát v první šanci těsně netrefil tři tyče a napodruhé už byl přesnější a pohotově dorazil puk do branky.

V další šanci Lukeš trefil obě tyčky a puk se poté odrazil mimo a ve 14. minutě Hübl švihem z mezikruží trefil břevno. Litvínov se za svou aktivitu dočkal odměny. Jurčík v 16. minutě našel zpoza branky Matouška, který pohotově skóroval.

Druhá část byla ze strany zlínských hráčů o poznání lepší. V 25. minutě Fryšara zblízka prověřil Januse. Poté ostřelovali domácího brankáře od modré čáry postupně Valenta, Žižka a Gazda, ani jeden však úspěšný nebyl. Dočkal se až v 34. minutě Ondráček, který využil přesilovou hru ranou mezi Janusovy betony.

O vyrovnání se vzápětí pokoušel Kulda, jeho rána ovšem mířila přímo doprostřed branky. A tak se z ojedinělé šance na druhé straně radovali domácí. Lukeš pronikl podél mantinelu, naservíroval puk před branku a Hüblovi stačilo pouze nastavit hokejku.

Hosté měli příležitost v první minutě třetí třetiny, ale Janus výtečně zakročil proti Werbikovi. V 52. minutě mohl přidat pojistku Myšák, ovšem ani nadvakrát se mu skórovat nepodařilo. Zlínští se přeci jen radovali z kontaktní branky. V 55. minutě využil početní výhodu Šlahař a vykřesal hostům naději na bodový zisk.

Ta se ovšem rozplynula za pouhých 49 vteřin a pohotovou bekhendovou střelou zvýšil na 4:2 Mikúš. V závěru ještě přidal pojistku do prázdné branky Tůma.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Kubát (F. Lukeš, Gerhát), 16. Matoušek (Jurčík), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 56. J. Mikúš (J. Petružálek, Sörvik), 59. D. Tůma (Trávníček) - 34. J. Ondráček (Freibergs, Šlahař), 55. Šlahař (Herman). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Pešek, Špringl. Vyloučení: 5:4, navíc Freibergs (Zlín) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 5725.
Litvínov: Janus - Baránek, Hunkes, Kubát, Sörvik, Ščotka, L. Doudera, Šesták - J. Černý, J. Mikúš, J. Petružálek - F. Lukeš, V. Hübl, Myšák - Trávníček, Gerhát, D. Tůma - Matoušek, Jurčík, M. Hanzl. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Žižka, Nosek, Řezníček, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Poletín, Werbik, E. Kulda - Herman, Fryšara, Šlahař - Karafiát, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: