Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 0:0Červená karta, tyčka, ale žádný gól. Klokani se s Karvinou rozešli smírně

Praha

Ačkoliv v závěru se zvedali fanoušci ze sedadel, gól v Ďolíčku neviděli. Předehrávka desátého kola fotbalové ligy mezi Bohemians 1905 a Karvinou skončila 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec.

Článek

Domácí oproti minulému kolu udělali v základní sestavě jednu změnu. Po třízápasové odmlce způsobené vykloubeným loktem, se vrátil Dominik Mašek, který nahradil Jana Vodháněla. Hosté nastoupili v totožném složení jako minulý týden proti Příbrami.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Výjimku tvořila dvojšance Klokanů v poslední minutě. Nejprve střílel Záviška, poté Filip Hašek. Obě střely ale Berkovec vyrazil.

Oba týmy také jednou zahrozily z přímých kopů. Nejprve projektil Filipa Haška musel Berkovec vyrazit na roh. Na druhé straně se za pokusem Čoliče brankář Valeš jen ohlédl. Měl ale štěstí, jelikož střela mířila těsně vedle.

V podobném duchu probíhala i druhá půle. Po hodině hry se uvolnil po otočce ve vápně Mašek, ale jeho střelu Berkovec vyrazil.

Největší šanci si vypracovali hosté, když pět minut před koncem hlavičkoval z bezprostřední blízkosti do tyče Budínský.

Vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučen střídající Smrž. Domácí ale krátkou přesilovku nevyužili, i když střídající Šmíd a poté Jan Vodháněl měli gól na noze. Fanoušci domácích se při situaci druhého zmíněného už zvedali ze sedaček, ale branku neslavili.

Body se tak za bezbrankovou remízu dělily.

10. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 0:0
Rozhodčí: Královec - Moláček, Flimmel. ŽK: F. Hašek - Smrž, Guba. ČK: 84. Smrž. Diváci: 4202.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Bederka, Schumacher - Reiter, F. Hašek, M. Hašek ml., Záviška - Mašek (69. Vodháněl) - Nečas (84. Šmíd). Trenér: M. Hašek st.
Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Ba Loua (71. Guba), Lingr (46. Smrž), Mertelj, Budínský (87. Krivák), Letič - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: