Hlavní obsah

Skandál na Slovensku. Fanoušci Trnavy napadli rodiny trenérů Slovanu, protože se radovaly z gólu

Bratislava/Praha

Na tribuně trnavského stadiónu létaly údery a kopance při utkání domácího mužstva se Slovanem Bratislava. Cílem útoku výtržníků byli rodinní příslušníci trenérů Slovanu. Devatenáctiletý syn hlavního kouče Slovanu Martina Ševely dostal pěstí do tváře jen proto, že se radoval z branky mužstva svého otce.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fanoušci Trnavy. Ilustrační foto

Článek

Úvodní branku utkání vstřelil v 42. minutě bratislavský hráč Andraž Šporar a rodinní příslušníci hlavního trenéra i asistenta Ivana Vrabce projevili na tribuně radost z gólu. Rodinní příslušníci se rozhodli podat trestní oznámení.

Hlavní trenér Slovanu Ševela deníku Šport řekl, že jeho manželka se synem, dcerou, tchýní spolu s dalšími rodinnými příslušníky jiných lidí z Bratislavy dostali od trnavského klubu místa přímo na tribuně. „Můj syn se při našem gólu postavil a zatleskal. Zezadu ho nějaký člověk kopl. Když se otočil a zeptal se toho člověka, co dělá, dostal ještě úder pěstí do tváře," líčil situaci Ševela. Fanoušci Trnavy pak slovně napadali i další členy rodiny.

Lidem z Bratislavy fanoušci z Trnavy nadávali už předtím, když se nepostavili při hymně trnavského klubu. Útočníka zpacifikovala a identifikovala bezpečnostní služba. Zároveň odvedla do bezpečí příbuzné trenérů Slovanu. „O incidentu jsem se dozvěděl až po utkání od své manželky. Kromě zmíněného útoku je fanoušci Trnavy polévali pivem," řekl asistent trenéra Slovanu webu sport24.pluska.sk.

Slovan Bratislava ve svém prohlášení útok odsoudil. „Toto se nemůže stát. Nikoho neprovokovali, jen se těšili z gólu. Za to, že byli blízko k domácím fanouškům, oni nemohou. Tato místa dostáváme od Spartaku," řekl techniko-investiční ředitel Slovanu Zdeno Roman.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články