Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 5:3Zaťovič pomohl k výhře Komety hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Podlipnik 0 : 1
13. Zaťovič 1 : 1
19. Mueller 2 : 1
27. Zaťovič 3 : 1
28. Flek 3 : 2
48. Mueller 4 : 2
49. Flek 4 : 3
56. Zaťovič 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v 8. extraligovém kole Karlovy Vary 5:3. Domácí měli v utkání jen dva střelce: hattrickem se blýskl Martin Zaťovič, dvě trefy obstaral americký útočník Peter Mueller, jenž navíc na další dva góly nahrál. Další forvard Petr Holík přiložil ruku k dílu třemi přihrávkami. V dresu hostů skóroval dvakrát Jakub Flek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna na archivním snímku.

Článek

Úvod utkání patřil hostům. Balán vyhrál ve čtvrté minutě vhazování přesně na Podlipnika, jehož rána z levého kruhu zapadla za Langhamerova záda. Houževnatí Západočeši kladli dlouho odpor, až je zlomil ve 13. minutě svou první dnešní trefou Zaťovič, který si najel před bránu a využil parádní přihrávku od Muellera.

Američan ve službách Komety dál předváděl výborný hokej a necelé dvě minuty před první přestávkou poslal svůj tým do vedení. Na Závorku vypustil svižnou střelou, která hostujícímu gólmanovi propadla výstrojí smolně do sítě.

I ve druhé třetině pokračovalo výborné představení dvojice Mueller, Zaťovič. Po několika šancích Komety se ujala akce těchto dvou borců, když v signalizované výhodě poslal americký hokejista parádní pas na někdejšího útočníka Karlových Varů a ten poslal brankáři Závorkovi navštívenku přímo do horního růžku - 3:1.

O necelou minutu později bylo sníženo opět na rozdíl jediné branky. Flek nahodil kotouč z otočky, spoluhráči šli střídat a k údivu všech jeho nahození skončilo v Langhamerově brance. Vzápětí mohl navýšit skóre Köhler, ale z dobré pozice trefil pouze horní tyč.

Ve třetí části navýšila Kometa své vedení. Mueller chytil střeleckou formu a další jeho pumelice z mezikruží skončila v hostující bráně. Jenže uběhlo pouhých 12 vteřin a znovu u toho byl Flek, který v rychlém sledu snížil. Po přihrávce Balána se sám zjevil před bránou a pohotově zakončil.

Energie zlobila dál, Flek útočil na hattrick, leč trefil jen tyč. To muselo Karlovy Vary hodně mrzet, neboť pět minut před koncem zkompletoval hattrick Zaťovič a Kometa tak udolala velmi nepříjemného protivníka.

Brněnský obránce Ondřej Němec vítězstvím oslavil jubilejní 600. start a útočník Köhler dokonce 800. extraligové utkání v nejvyšší soutěži.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 19. Mueller (R. Zohorna, Bartejs), 27. Zaťovič (Mueller), 48. Mueller (P. Holík), 56. Zaťovič (P. Holík, O. Němec) - 4. Podlipnik (Balán), 28. Flek (T. Rachůnek, M. Rohan), 49. Flek (Balán). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Hlavatý, V. Hanzlík. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 7008.
Brno: Langhamer - J. Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Plášek, J. Hruška, Kašpar - Horký, R. Zohorna, Karabáček - Dočekal, Köhler, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Karlovy Vary: Závorka - Kovačevič, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Sičák, Vágner, Šafář - T. Rachůnek, Balán, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Lapšanský, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: