Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 3:2Duda zažil gólový návrat. Chomutov poprvé bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Žejdl 0 : 1
18. Knot 1 : 1
25. Duda 2 : 1
31. Koblasa 3 : 1
60. Orsava 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prolomili v 9. kole extraligy sérii nezdarů, když porazili Mladou Boleslav 3:2 a připsali si první body v ročníku. Na vítězství se podílel premiérovým gólem po návratu Radek Duda, jenž přidal i asistenci. V dresu hostů odehrál 800. zápas v nejvyšší soutěži ještě v minulé sezoně kapitán Pirátů Michal Vondrka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radek Duda a Stanislav Dietz z Chomutova se radují. Piráti slaví v letošním ročníku extraligy první výhru.

Článek

Utkání začalo v tempu, ale ani jeden celek si nemohl vytvořit kloudnou útočnou akci. Po polovině první části Huml nevyužil nadějnou šanci. Středočeši měli následně výhodu přesilové hry, ve které brankář Lukeš nejdříve vychytal Pacovského.

Čtyři vteřiny po návratu vyloučeného Humla na led ale domácí brankář nestačil na střelu Žejdla. Severočeši ale dokázali odpovědět, v 18. minutě vyrovnal v přesilovce obránce Knot.

Na začátku druhé třetiny měli Piráti minutu a 27 vteřin výhodu přesilovky pět na tři a Duda toho využil. Nedávná posila Chomutova si tak připsala první trefu v novém dresu.

Na začátku 28. minuty Krošelj přepustil místo Kantorovi, jehož po třech minutách překonal po přečíslení dva na jednoho Koblasa. V dalším průběhu ani jeden tým nevyužil početní výhodu.

Chomutovský kapitán Tomica hned z prvního střídání ve třetí části nastřelil horní tyč a pak v oslabení odrazil spolu s týmem nápor hostů. O chvíli později mohli zvýšit vedení domácích Knot s Vantuchem, které ale vychytal dobrými zákroky Kantor. Bruslaři v závěru neuspěli v přesilovce, když byl ale v 58. minutě vyloučen Klhůfek, odvolal trenér Kýhos i brankáře a při hře šest na čtyři snížil Orsava. Vyrovnat už ale hosté nestihli.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Knot (Duda, Vantuch), 25. Duda (V. Růžička ml., Knot), 31. Koblasa (Havel) - 15. Žejdl (Orsava, Jan Hanzlík), 60. Orsava (M. Látal). Rozhodčí: Šír, Roman Svoboda - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:5, navíc Voráček (Ml. Boleslav) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 3522.
Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Buchtela, Dietz, Valach - Tomica, V. Růžička ml., Duda - Sklenář, Huml, Marjamäki - Koblasa, Klhůfek, Havel - A. Dlouhý, Vantuch, J. Stránský. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: Krošelj (28. Kantor) - Pláněk, Bernad, Říha, Jan Hanzlík, Kurka, Voráček, Kotvan - D. Šťastný, Žejdl, Orsava - Vondrka, Klepiš, M. Procházka - Skalický, P. Musil, Pacovský - M. Látal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Kýhos, V. Čermák a Žabka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec