Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 3:2 PPHradec Králové udolal Liberec a vrátil se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Rákos 1 : 0
42. Bulíř 1 : 1
42. Vincour 2 : 1
60. Bulíř 2 : 2
63. Zámorský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 9. kole extraligy Liberec 3:2 v prodloužení. Branky začaly padat až po polovině základní hrací doby, tu vítěznou zaznamenal v čase 62:35 obránce Petr Zámorský. Oba góly hostů dal útočník Michal Bulíř, který je s 12 brankami nejlepším střelcem soutěže. Východočeši se vrátili do čela tabulky, k čemuž jim pomohla porážka Litvínova v Brně 1:3. Verva však odehrála o zápas méně.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Brandon Maxwell a Mislav Rosandič, oba z Hradce Králové. Ilustrační foto.

Článek

Od úvodních minut viděli diváci v ČPP areně spíše urputnou bitvu než pohledný hokej. Hrálo se rychle, větších příležitostí k otevření skóre bylo ale poskrovnu. A když už přece jen přišly, poradili si s nimi pozorně chytající Maxwell v domácí brance a hostující gólman Will.

V osmé minutě přebruslil Cingel Ševce, v tísni ale s bekhendovým pokusem neuspěl. Na druhé straně vzal na sebe koncovku při přečíslení dvou na jednoho Ordoš, jenže Maxwell ho vychytal. A stejně si vedl o chvilku později při šanci Havlína, jenž zakončoval z hranice brankoviště. Při prvním trestu, kdy pykal královéhradecký Redenbach, se dral v oslabení do úniku Lenc, stíhaný dvěma domácími hráči však neměl moc prostoru na gólové zakončení.

Právě Lenc nebezpečně pálil zkraje druhé části, Maxwell kotouč vytěsnil hřbetem lapačky. Na začátku 29. minuty vystrčili růžky v oslabení rovněž domácí, když Vopelka připravil šanci Dragounovi, jenže puk z jeho nastavené hole přeletěl horní tyč. Při dalším oslabení to zkusil Vopelka se zakončením sám, Will se však zaskočit nenechal.

Jen co byl Mountfield v plném počtu, hříšník Koukal našel výtečně načasovanou nahrávkou rozjetého Rákose, jenž propasíroval puk za Willova záda a mohl slavit první extraligovou trefu v královéhradeckém dresu. Ve 38. minutě - navíc při oslabení domácích - si potlesk na otevřené scéně vysloužil Zámorský, když zrušil rozhodnutí sudích o vyloučení na straně Bílých Tygrů.

Po 69 sekundách třetí dvacetiminutovky bylo vyrovnáno: Kvapil získal kotouč po nepovedené rozehrávce Východočechů, přistrčil ho Bulířovi a ten se z ideální pozice nemýlil. Rovnovážné skóre ale trvalo pouhých 20 vteřin. Když už se zdálo, že Ševc uhasil nebezpečí proti dvojici Pavlík, Vincour, vlétl do útočného pásma Cingel a sám proti Willovi zvolil místo střely přihrávku Vincourovi, jemuž stačilo trefit prázdnou branku.

Vyrovnat mohl Krenželok, Maxwell ale srazil betony k sobě včas. Na konci 56. minuty pálil po hrozivém nápřahu Derner a strážce domácí branky předvedl skvělý zákrok lapačkou. Už v čase 57:27 sáhli Bílí Tygři k power play a risk se jim vyplatil, když 33 sekund před sirénou vyrovnal Bulíř.

Stejně jako jarní čtvrtfinále play off ale nakonec i tento zápas vydřel Mountfield, když si Zámorský v prodloužení mocně zaklepal holí o přihrávku, Pavlík ho vyslyšel a domácí bek vystřelil týmu druhý bod.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Rákos (Koukal, Piché), 42. Vincour (Cingel, R. Pavlík), 63. Zámorský (R. Pavlík) - 42. Bulíř (M. Kvapil), 60. Bulíř (P. Jelínek, M. Kvapil). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Kis, Rampír. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 5080.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Rosandič, Cibulskis, Graňák, Piché, Linhart, Nedomlel - Paulovič, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Chalupa, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, L. Hudáček - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Jeník, Lakatoš, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: