Hlavní obsah

Hvězda, nebo fracek. Řecký talent to za své chování od fanoušků schytal

Basilej/Praha

Myslí si, že jsou hvězdy. A když se náhodou něco nedaří, dokážou si vybít vztek na malých sběračích míčků. I ve švýcarské Basileji byl podobný incident k vidění. Za své počínání sklidil velkou kritiku mladý Řek Stefanos Tsitsipas. Hněv fanoušků trochu zmírnila následná omluva hráče.

Foto: ALEXANDRA WEY, ČTK/AP

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas si za své chování na turnaji v Basileji vysloužil velkou kritiku.

Článek

Dvacetiletý Řek, který je ve světovém žebříčku na šestnáctém místě, prohrál zápas s další vycházející hvězdičkou Danillem Medvěděvem. Z každého gesta Tsitsipase bylo znát, že nemá svůj den, nervy měl na pochodu už během hry. A vztek si vylil na malé sběračce míčků.

Tu si přivolal na pomoc, když měnil raketu, a dívenka mu měla pomoci se stažením igelitového obalu, který raketu kryl. Obalem necitlivě trhnul, aniž by sledoval, jestli jeho pomocnice obal pořádně drží, a vztekle odcházel. Svým počínáním pořádně naštval fanoušky a na sociálních sítích mu dali jasně najevo, že se chová jako fracek.

Tsitsipas se hájil tím, že jej štvalo, když raketa nebyla včas připravena. Nakonec se ale za své chování omluvil, což mu trochu u fanoušků napravilo reputaci. Tvrdil, že nemá nic proti malým podavačům míčů, kteří tenistům často pomáhají i v situacích, které by jistě zvládli bez pomoci.

Reklama

Související témata: